28 Май, 2016 23:00 16 061 11

Готина студентка трепе ДАЕШ в Сирия

  • студентка-
  • трепе-
  • сирия

Джоана Палани прекратява следването си, за да замине за Сирия

Млада жена изостави следването си по политология, за да замине за Сирия и да се бие с групировката Ислямска държава, съобщи „Мирър“.

Джоана Палани напуска университета в Копенхаген през 2014 г. Тя е заминала за Сирия на 22-години и се е присъединила към редовете на кюрдските бойци. Жената прекарва в страната една година, като участва в сражения и обучава други млади момичета да се защитават.

„Бойците на ДАЕШ са много лесни за убиване. Терористите са много добри в това да пожертват собствения си живот, докато бойците на Башар Асад са много добре обучени и са истински машини за убиване“, заявява Плани.

Датчанката първо прекарва 6 месеца в редовете Силите за обществена защита в Ирак, а след това изкарва още 6 месеца при кюрдските бойци пешмерга в Сирия. Още при първото си сражение тя вижда как неин боен другар бива прострелян със снайпер.

С времето Джоана се специализира в стрелбата и предвижването в тила на врага. Самата тя признава, че още, докато е била на 9 години, е ходила да стреля по стрелбища. В последствие започва да обучава на самозащита момичета в Сирия.

Тя признава, че най-тежко й е било да слуша разкази за издевателства над малки момичета. Джоана знае за брутални изнасилвания на 10-годишни момичета. Тя се е запознала и с 11-годишно момиче, бременно с близнаци.

В момента Джоана се е завърнала в Дания и планира отново да пътува за Сирия. От местната полиция обаче й съобщили, че паспортът й е невалиден и че ако отпътува, може да лежи в затвора. Мярката е в рамките на нови закони, които блокират пътят на потенциални бойци, вливащи се в редовете на ДАЕШ. За това и Джоана отново учи политология в Копенханген. Тя планира програми за помощ на децата, станали жертва на войната в Сирия.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qankov

    0 0 Отговор
    krasiva I opasna strasna sladurana idealna za razuznava4 ako I uma e tolkova kolkoto neinata krasota
  • 2

    0 0 Отговор
    Страхотна жена......
  • 3 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ДА КРАСИВА КЮРДКА Е

    Коментиран от #4

  • 4 Коко

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Vasik Atanasova":

    Може кюрдка де а, може и марсианка да е, важното е, че те превъзхожда по всички линии.
  • 5 факт

    2 0 Отговор
    Браво ве! Ей тва я жена! А аз по нета се запознах с такива, дето пищат "КифлЪ съм и кво от твА????". И аз се чудя какво да кажа на кифлите, понеже не съм кулинар, а прост селяндур Ганьовец. От тикви разбирам, но от кифли нищичко. Тая е бижу! Такива мацки тук немаме вече май? Може и да има, аз не съм срещал. Не, че трябва да заминат за Сирия, просто характера е важен! А тая поне характер има и чар. Ако задкулисието не снабдяваше ДАЕШ с оръжие и пари, защото НЯКОЙ плаща и заплати на джихадистите, явно са на финансиране затова, то сега вече Сирия Ирак ЕС ...щяха да са намалили проблемите си много.
  • 6 mediator37

    3 0 Отговор
    Хубаво е нашите жени където видят мюсюлманки с бурки по улиците да ги съдират и да ги шамарят възпитателно, защото ако нашите жени не свалят бурките на мюсюлманките, след 5 години мюсюлманките ще нахлузят на нашите жени бурки.
    И това е работа на нашите жени, а не наша на мъжете, защото не може мъж да дърпа и да шамари жена, още повече чужда.
  • 7 Баце

    0 1 Отговор
    Прилича на нашата Тоца от Перник!
  • 8 Goro Lafchi

    1 0 Отговор
    И тази тема е в раздел шоу? Браво! Иначе с униформа не е така красива и женствена. Мога да постна нейни снимки.
  • 9 Goro Lafchi

    2 0 Отговор
    И да, с кюрдски кирени е.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Bossman

    2 0 Отговор
    Поредната,която пълни гушите на политиците,които продават оръжие.