Last news in Fakti

9 Октомври, 2011 15:09 2 852 1

Биг Бен става кулата в Пиза

  • биг бен-
  • лондон

Атракцията на Лондон, Биг Бен се накланя и това вече се вижда с просто око, пише вестник „Дейли Мейл”. Инженерите отдавна знаят за проблема на култовата часовникова кула на Уестминстърския дворец, но ето че движението й на север вече е очевидно за неспециалистите. Върхът на Биг Бен е отклонен на около половин метър от перпендикуляра. Ако пропорциите не се коригират, кулата може и да падне. Ако властите не си мръднат пръста, след около 4000 години лондонската туристическа атракция ще се превърне в аналог на прочутата наклонена кула в Пиза.

Експерти предупреждават, че Биг Бен потъва от десетилетия насам. Причината е, че подземните пластове са се разместили заради строителството в района и под него. Ако кулата се срути, тя ще падне директно върху главите на британските депутати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Недялков

    1 0 Отговор
    След 4000 години! Смешка.