Last news in Fakti

28 Юли, 2016 04:15 2 952 0

5 лесни неща, които да опазят дома ви чист и подреден всеки ден

  • съвети-
  • дом-
  • подреден-
  • чист-
  • чистене

Чистите кухненски плотове са ключът към щастието

Повечето хора искат домът им да изглежда безупречно без много усилия и старание. За съжаление обаче, трябва да кажем, че не съществува такова нещо като "голяма тайна", която да ви помогне да поддържате домакинството си изрядно. Това просто изисква старание.

Тайлър Уилифорд от сайта "Апартман терапи", чиято основна цел е да помага на хората да превърнат домовете си в точното място за тях, е съставил план от 5 точки, който се фокусира върху кътчетата в къщата, които най-вероятно са източник на хаос и събират мръсотия и боклук.

Ако правите тези 5 неща всеки ден, то със сигурност ще постигнете значителна победа в битката да запазите своя дом спретнат и приветлив.

1. Измийте чиниите в мивката

Може би сте чували израза "не си лягайте ядосани", е същото важи и за чиниите в мивката. Никога не си лягайте, оставяйки мръсни чинии в мивката. Измийте ги, за да разчистите пътя за новия ден.

2. Разчистете и избършете плотовете и шкафовете

Без мръсни чинии, излишни вещи и нежелана бъркотия по плотовете. Това изглежда лесна задача. Сложете всяко нещо на мястото му, а след това избършете повърхностите с влажна кърпа или парцал. Това освен, че ще направи домът ви по-прегледен, ще намали значително и количеството прах, което ежедневно се трупа.

3. Пометете пода на кухнята

Има неща, които вървят ръка  за ръка и не може да направим едното, а да пренебрегнем другото. След като забършете кухненските плотове, много от трохите и праха ще паднат на пода. Ето защо е важно да изметете, за да не разнесете този боклук из цялата къща.

4. Организирайте и подредете обувките в антрето/коридора

Като че си обувките ви имат способността да се мултиплицират когато са извън шкафа или поставката за обувки. За да изглежда подредено пространството около входната ви врата, не забравяйте да прибирате обувките си щом ги събуете.

5. Оправете леглото си

Макар това действие да изглежда дребно и незначително, то ще придаде на дома ви подреден вид. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА