Last news in Fakti

26 Септември, 2016 16:41 2 653 0

Голото бебе на Nirvana – 25 години по-късно

  • nirvana-
  • nevermind-
  • бебе-
  • албум

Легендарното голо бебе от корицата на култовия албум Nevermind на Nirvana се снима отново в същата поза, но вече с шорти, съобщи британският Daily mail. Спенсър Елдън възпроизведе снимката за втори път по повод 25-годишнината на тавата.

„Странно е, че направих това само за пет минути, когато бях на четири месеца и то се превърна в тази легендарна корица. Не мисля, че родителите ми са обмисляли участието ми във фотосесията. Те знаеха кои са Nirvana, но не си падаха особено по грънджа“, заяви порастналият Спенсър.

Бащата на Елдън по онова време следвал изкуство. Фотографът Кърк Уедъл го познавал и го попитал не иска ли да изкара 200 долара за снимка на бебето му.

Nirvana пускат на пазара легендарния албум Nevermind в края на септември 1991 г. Само за няколио седмици дискът получава култов статут сред почитателите на алтернативния рок. До момента албумът се е продал по в света в забележителните 30 милиона копия. Основните хитове в него са „In Bloom“, „Come as You Are“ и големият фаворит на почитателите „Smells Like Teen Spirit“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА