Last news in Fakti

12 Ноември, 2012 10:17 2 176 1

Тейлър Суифт отвя Риана на MTV наградите

  • суифт-
  • бийбър-
  • награди-
  • mtv-
  • ema-
  • риана-
  • поп-
  • кънтри

Американската кънтри певица Тейлър Суифт и канадската поп звезда Джъстийн Бийбър получиха най-много отличия при връчването на 19-ите Европейски музикални награди (ЕМА) на MTV. Церемонията се състоя в неделя вечер във Франкфурт.

22-годишната Суифт победи в категориите "Най-добра изпълнителка", "Най-добро изпълнение на живо" и "Най-добра външност". Тя надделя над съперничката си Риана, която не взе нито една награда, въпреки че беше с най-много номинации - шест, докато Суифт беше с пет.

"Това е първата ми награда ЕМА, толкова съм развълнувана", каза Тейлър, като благодари на феновете, които са гласували за нея.

Джъстин Бийбър спечели в категориите "Най-добър изпълнител", "Най-добър поп изпълнител" и "Най-добро представяне на световната сцена". Тийн идолът, който сега се опитва да предложи по-зрял стил, бе обявен за трета поредна година за най-добър изпълнител, но той не дойде снощи във Франкфурт.

Канадка Карли Рей Джепсън пък спечели наградата за най-добра песен на годината с хита "Call Me Maybe" и благодари на колегата си Джъстин Бийбър, който е допринесъл значително за успеха на песента, като я похвалил в интернет.

Уитни Хюстън  бе удостоена посмъртно със специалната награда на музикалната телевизия - "Световна икона"- за приноса й в развитието на поп музиката. Призът се връчва от 2010 г. насам. Нейни предишни носители са легендарните групи Куин и Бон Джоуви.

Корейската рап сензация Пи Ес Уай (PSY) взе награда за видеоклип, а домакиня на вечерната церемония беше Хайди Клум.

Европейските награди на MTV се връчват от 1994 г. Наградените се излъчват след гласуване на европейската аудитория. Всяка година церемонията се провежда в един от големите европейски градове. Франкфурт на Майн вече е бил домакин на конкурса през 2001 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 убиеца на мичмъни

    0 0 Отговор
    ЕЛИ ВОЛИМ ТЕ ЛУДО ЛЕПОТИЦЕ !!!!