Last news in Fakti

26 Ноември, 2012 16:00 19 178 35

Колко струва най-добрият приятел на човека

  • bazar.bg-
  • куче-
  • продажба-
  • подарък-
  • порода

Разбира се, приятелството няма цена, но когато става дума за домашния любимец, много често се стига до пари. Сред най-честите домашни любимци са кучетата и котките. Не се знае точно колко породи кучета има в света. Официално са признати 700 вида. В древността пекинесите и японските хини са заемали толкова важна роля в страните от Далечния Изток, че дори са имали собствени слуги. Тези порода кучета са се подарявали на крале и императори. Стотици години пекинесите са били обект на почитане в древните храмове на Китай. Друг интересен факт е, че в Иран е забранено кучетата да са домашни любимци. Собственикът на куче трябва да докаже, че го използва за охрана на дома или за лов, за да може да го задържи в дома си.

У нас се предлагат много видове домашни любимци. Цената при някои надвишава 1000 лв., сочи справка в сайта за обяви bazar.bg. Така например мъжко бебе Супер Мини Чихуахуа с тегло 400 гр. се продава срещу 1000 лв. Кучето е ваксинирано, обезпаразитено вътрешно и външно с европейски паспорт и микрочип. Скъпо се търгуват и помераните. Цената на бебе на 40 дни е 1200 лв. Теглото им достига до 2 кг. Едни от най-скъпите, но безспорно и най-интелигентни кучета е немската овчарка. Цената на й може да достигне до 1000 EUR. Сред най-скъпите порода кучета се нареждат и английските булдочета. Цената на 3-месечни кученца е 1000 лв. На половина по-евтино се предлагат френските им представители – 500 лв.

Ако сте неустоим привърженик на четириногите приятели, но не разполагате с някоя от посочените по-горе суми, то може да се насочите към по-евтини варианти. Срещу 90 лв. може да се купи каракачанско женско куче на два месеца. Бебето е с паспорт, първа ваксина и е обезпаразитено. Женско хъски на пет месеца се оферира срещу 50 лв. Малка немска овчарка се продава срещу символичните 25 лв.

Наближава Коледа и разбира се едно кученце е може би сред най-исканите подаръци за празниците. Някои хора ги подарят срещу символични суми от по 5-10 лв. като например този кане корсо, който е на два месеца или ротвайлер на 3 години и три месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 1 Отговор
    неаполитански мастифф те тва е ку4а както и вси4ки от рода на молосите
  • 2 slavi

    1 0 Отговор
    Немската овчарка, може да достигне до 1000 EUR. Къде в Германия комплект с лек автомобил 2000г.Зощото в БГ с родословие са между 150-400лв. Ненормален може и 50000EUR. да иска ,темата нали е колко вървят на пазара.
  • 3 Химлер

    1 2 Отговор
    Кръстоска между каракчанска овчарка и пекинез струва 12.50лв
  • 4 pitbula

    1 1 Отговор
    Най яката порода е кръстоска м/у пран пешкир и отварачка
  • 5 ддд

    1 2 Отговор
    ние в Добрич сме супер
  • 6 Стилян Узунов

    0 1 Отговор
    Пазете се от подсъзнателните съобщения!!!!!!!!

    Коментиран от #11

  • 7 Бхд БхД

    1 1 Отговор
    Ротвайлера добър пазач но на маса нещо бърза.
  • 8 апф

    1 0 Отговор
    Вместо да пропагандирате осиновяването, вие се опитвате да промивате мозъци. Браво, похвално. Точно така ще се оправи България

    Коментиран от #9

  • 9 Пацо

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "апф":

    Ми като си толкова грижовен ти предлагам да осиновиш всички които стуват над 1000лв.
  • 10 уйокдон

    1 2 Отговор
    Куче в апартамент е най-гнусливата нечистоплътна гледка , а и си е чисто мъчение за едно куче да се гледа в апартамент , докато не си е на дворно место да си е свободна душа ! отплеснах се от темата Пазара на кучета в Б-я се разшири от към породи доста и може на добра цена човек да си вземе любимец . От 100 до 5000 лв има породи нормално !
  • 11 Явор Кръстев

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Стилян Узунов":

    Какво имаш в предвид?
  • 12 Gnuss

    1 2 Отговор
    Наи-глусното е да гледаш котка в апартамент :Д Една котка мирише много повече от ендо куче.. уйасно е просто. Когато някои гледа котка в тях дори и той започва да мирише така. А беее отврат

    Коментиран от #20

  • 13 DDT

    1 0 Отговор
    Ти сигурно не смърдиш,а ? :) Гледам котка и ако и чистиш редовно не мирише ама никак. Ама то като се говори наизуст, така се получава....
  • 14 f16

    0 1 Отговор
    Малко ли са по улиците че и да ги копуваме хах
  • 15 naia

    1 0 Отговор
    има толкова много по приютите ,хем без пари ,хем ще спасите живот ,имам едно спасено от улицата и с нищо не се различава от породистите просто четирикрак приятел...

    Коментиран от #16

  • 16 уйокдон

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "naia":

    познавам доста хора където вземат от приюта от Богров ! Има кучета с доста проблеми изключвам физическите те са налице нооо.. ! Главния проблем при тях е психиката и изисква се доста усилия да като вземеш такъв любимец , няма нищо лошо нали даже е похвално но лично бих предпочел мое си породисто от малко , защото всяка порода си има специфика като поведение чар и особености и т.н.
  • 17 Станимир Христов

    0 0 Отговор
    Аз пък искам да отправя апел към автора на статията който явно си няма никаква ама найстина никаква представа от кучета...НЕСЕРИОЗНО е да се твърди че Немската овчарка е най-интелигентното куче..., има много материали запрочит по темата ако човек незнае или не се занимава с животни...
  • 18 наиа

    1 0 Отговор
    В приютите има и малки кученца бебета от по няколко месеца,ноо всеки си има предпочитания ,аз реших да дам дом на безпородно и не съжалявам,дълги години съм се занимавала с породисти и специално ротвайлери,обичам животните не ме интересува породата,родословието и т.н.А относно усилията те са нужни и за породистите ,да не говорим за сериозните породи ,виждам че в статията цитират кане корсо,ротвайлер за тях е нувно твърда ръка и много усилие за да се създане едно уравновесено куче не занм как ще подарят такова куче на малко дете ,което няма опит ...но това е друга тема все пак....
  • 19 наиа

    0 0 Отговор
    до уйокдон
  • 20 0321

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Gnuss":

    Гнусотата и гадната миризма са най-вече вътрешни ....а ти ги имаш в изобилие......родили се хора .хуманни човеци и се о.рали..... НИЕ ХОРАТА НЕ МИРИШЕМ ЛИ БЕ ..... по 5 пати на ден се мием и пак по воним от животинките. Наистина ме вбесяват (хуманните) човеци които не обичат останалите видове живот с които съжителствуваме на една планета.....
  • 21 ВАЖНО

    1 0 Отговор
    Здравейте! Изумена, ужасена, без думи и т.н... Така останах след като прочетох тази некомпетентна, без никакви истинни факти статия! Не мога да проумея как може човек, който няма никаква представа в дадена област, да пише статия за нея?!?!?! Не можах да се сдържа да напиша няколко реда, защото е срамно да се допускат такива статии в интернет и където и да било другаде! Моля ви, преди да пишете за нещо, направете поне малко проучване и ще намерите нужната информация. Преди да пишете за някоя порода, обърнете се към легитимен развъдник, за да ви даде нужната информация! Няма да поправям и обсъждам абсолютно неверните данни за цените, които сте посочили и за местата, от които човек може да си вземе куче, ще обясня само за хората, които все пак се интересуват от темата. Ако искате куче, което да водите по изложби, да развъждате, трябва да се обърнете към развъдник на породата регистриран в Българската федерация по кинология (БРФК) и във FCI (В сайта дог.бг може да намерите много полезна информация за всяка порода), а ако си търсите домашен любимец, които да ви радва, не е нужно да давате 500, 50, 25, 2000лв., просто се обърнете към приют за кучета, не само ще намерите най-добрият си приятел, но и ще извършите голяма добрина, кучетата там са толкова мили, красиви и здрави, колкото и тези във фалшивите "развъдници", които продават кучетата като чифт чорапи, без да се замислят за това, че са живи същества. Гаранцията, че едно куче от такъв измислен "развъдник" ще стане красиво, е същата като това от приют. Там слагам измамни снимки на родители, мамят за възрастта на кучето, за да ви заблудят при размера и т.н. Това са "развъдници" или по-скоро мелници за кучета като Вип Пъпи, Нети Догс и т.н. Не бъдете в помощ на измамници като тях! И не вярвайте на измислени статии като тази! Бъдете разумни и интелигентни хора, използвайте интернет и се свържете с компетенти по темата хора. Благодаря, че изчетохте дългия ми коментар, надявам се, че съм била от полза!
  • 22 ВАЖНО

    1 0 Отговор
    В този сайт, който толкова много се опитвате да рекламирате, не съдържа една обява за породисто куче, която да не е чиста лъжа! Мога спокойно да заявя това! Родословните кучета не фигурират в тези сайтове. Техните развъдчици си имат свои собствени сайтове, където НЕ публикуват цените на кучетата!!! Малките породи в този сайт са обявени на една възраст, а често са много по-малки и след като ги вземете, умират, защото ги храните с храна за по-голямо куче. Това е така, защото искат да продадат кучето докато е още малко, а не като стане 10кг., а в обявата пише, че ще е максимум 3. Моля ви, не правете тази грешка!!!
  • 23 ддд

    1 0 Отговор
    статията Ви нищо не струва?

    Не струва защото не става за нищо, а не става за нищо защото е написана от некадърен човек, човек който никога не е имал щастието да има верен другар до себе, защото ако имаше, щеше да знае че цената на "най-добрият приятел на човека" не се измерва в пари!

    пс: пожелавам ти да разбереш какво щастие доставя четериногия приятел!

    шопче, или там каквото си
    Поздрави от провинцията!
  • 24 Дудук

    1 0 Отговор
    Аз съм за забрана на търговията с домашни любимци и особена кучета в магазини. Държат ги в малки клетки и като никой не ги купи с месеци растат вътре и всичко ми се изкривява и се мъчат. Ш...ни търгаши. В краен случай приемам продажба от развъдници при строг контрол над живота на развъжданите животинки.

    Коментиран от #25

  • 25 0321

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Дудук":

    правилно...браво.
  • 26 Sasho

    0 1 Отговор
    Коментар за тоя некомпетентна статия няма да правя..............само ще кажа, че истинския померан (а не тия кръстосани шпицове, които идиотите се прецакват да си купят) струва 5000 лв..........лично аз толко го купих, но поне е истински!
  • 27 Marina

    1 0 Отговор
    "Истинския: померан, както и "тия кръстосани шпицове, които идиотите се прецакват да купуват" имат една и съща цена на края на деня, когато се прибереш и кучето ти скочи за добър вечер, моето е от улицата, абсолютно непородисто но изхарчих много повече, отколкото ако бях купила "ИСТИНСКО" от развъдник, просто защото лечението му струваше скъпо. И все пак той е най-истинското и най-мило същество и мой верен приятел вече девет години, нищо, че е от улицата. Дано вашите "Истински" Померани ви носят същата радост, която моето улично на мен.
  • 28 гуги

    1 0 Отговор
    а бе ти където си писал статията ,някога някакво животно имал ли си ?като ще искаме четрикрако приятел4е не е нужно да е с цена 1000 и тн ..по добре от улицата ,че ще ти е благодарно цял живот .да не говорим колко има в приютите и то породисти оставени от такива като теб не разбиращи.и имаш ли си на идея ,че за приятелче не са мн подходящи мали породи имам си такава малка мн са неблагодарни ,те са както ве4е някой спомена ако го ползваш за изложби и прочие кокурси.
  • 29 Sasho

    0 1 Отговор
    Маринке да носи ми много радост истинския ми померан, защото преди месец стана световен шампион по красота.................и не ми слагай думата истински в кавички, защото знам колко ти е тъпо, че си се прецакала с грозно подобие на померан за 1000 лв., защото имам такъв роднита, който се подлъга..............отначало е красиво мъничко, но после кво излиза?? Това, че Ви лъжат на поразия мен не ме вълнува...........ако искам да си купя Мерцедес ще си купя Мерцедес.....няма да си купя Опел с емблема на Мерцедес, понеже имам 2 грама мозък и се интересувам от нещата, за които харча пари!
  • 30 Marina

    1 0 Отговор
    Сашо не знам колко мозък имаш, ама да разбираш, четейки май ти е трудно. Я пак вземи прочети написаното от мен, улично ми е кучето, демек порода или дори близко до порода няма, ама аз съм си от горда по-горда с моя хубавец. А на теб явно радост ти носят повърхностните неща. Ами успех на твоя "истински" померан, а кавичките са ирония, не че кучето ти е непородисто, дано я схванеш.
  • 31 Sasho

    0 1 Отговор
    Маринке раздавай го по-кротко.................дано има повече като теб дето взимат от улицата кучета, щото на такива като мен им писна от ухапвания на уличните............не че имам нещо против тия псета, ама не им е мястото на улицата прегладнели да гонят деца, майки, баби и т.н...........на мен радост ми най-красивото куче на света!...........ти си гледай твоето, аз ще си гледам моето..........не знам защо изобщо ти отговарям, след като просто дадох инфо за породата померански шпиц.........цена и разни такива, за другите породи нямам толкова информация...........ти пък от какъв зор ме критикуваш мен? Коя си ти въобще, че да ми отговаряш ............анонимни герои колкото щеш в тази изкуфяла нация!
  • 32 Крис Лазаров

    0 0 Отговор
    По-меркантилен тип от теб Sasho не съм виждал и чувал. Да дадеш 5 бона за куче което да ти .ере, пикае, дъвче и какво ли още не в къщата са си чиста набутвация. Да си купиш живо същество е все едно да си купиш жена, (в което съм сигурен че правиш) и даваш много повече от 5 бона. Дали твоя померан е истински или не, ти не можеш да кажеш, защото се доверяваш на хора, които са вряли и кипяли в търговията с кучета и паспорти за тях (5 бона?!!? ). А това дали ще те радва породисто куче или не, няма никакво значение, важна е любовта към животните, която при теб очевидно липсва. Така че първо си оправи отношението към животните и тогава коментирай кой какъв е (защото от такива като теб нацията е изкуфяла).

    П.С. не е зле да запишеш Български език в ИЧС, имам позната ще ти вземе тънко като на наш човек.
  • 33 Жана

    1 0 Отговор
    Цената е измислица на хората. Да, има породи, които са ценни, влагат се пари за да се селектират. НО! Говорим за живи същества, които са си съществували в природата!!! Селекциите само намаляват качеството на всичко!!! Животни, хора, плодове, зеленчуци - всичко!!! Природната селекция е най-добрата! Вижте какво се случва в кралските дворове - желанието да е само синя кръвта, докарва да изродство! ТА! Цената на приятеля е "0"! Като пари и безценна като чувство! Моето куче ми беше подарено - пудел, порода за която преди това мислех, че не харесвам. Но той ми беше като дете. На всички в семейството ми - майка ми, която беше най-против куче у дома - най-тежко прие смъртта му. Така, че - дайте да не снобеем!!! Искаме любимец, или нещо, с което да се ... покажем. Казано възпитано!!!
  • 34 курац селски

    0 1 Отговор
    Подгорски ли си какъв си не знам, ама мн завист има в тая държавица бе! Такива като теб е.ават м....та на България, защото са свикнали да ги мачкат и да нямат смелост да си отворят уста!
  • 35 Крис Лазаров

    0 0 Отговор

    Ако ме беше страх да си отварям устата, нямаше да ти отговарям изобщо. Иначе то твоята култура (порода) си мирише от далече и няма нужда да псуваш каруцарската за да си изкажеш глупавото мнение. А сега МИР, това не е форум!