Last news in Fakti

28 Март, 2013 16:12 4 420 3

Facebook: Ялов е мами

  • имаме воля-
  • герб

ГЕРБ отново не уцелиха ваксата за предизборното си послание. През 2011 г. те излъчиха за предстоящите местни и президентски избори слоугана „Градим България“. Фейсбук веднага го разкостиха като ще споменем само по-благозвучните кати „Грабим България“ или „Гробим България“. Все пак благодарение на харизмата на Бойко Борисов ГЕРБ можа да се похвали със спечелването на президентското кресло и ключови градове и селища в страната.

Новият лозунг на партията „Имаме воля“ веднага беше разчетено от Цветан Фиков във глобалната мрежа „Ялов е мами“. Това не остана незабелязано и във Фейсбук се появиха колажи.

Интерпретацията представлява монтаж върху снимка на Борисов, който показва бицепса си, за да самоснима с мобилния телефон татуировката на рамото си. Татуировката "Имаме воля" всъщност огледално прочетена гласи: "Ялов емами".

Междувременно стана известно, че авторите на предизборния слоган на управляващата партия ГЕРБ “Градим България” Боримир Борисов и Борислав Велков заедно с “Айсиджен корпорейшън” спечелиха поръчка за близо 3 млн. лв. за реклама на националния туристически портал www.bulgariatravel.org в интернет в продължение на четири месеца, писа в началото на 2012 г. Mediapool.

Средствата са от оперативна програма “Регионално развитие” по договора с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, което е провело поръчка, за създаването на мултимедиен каталог на туристическите обекти и електронен маркетинг на дестинация България за 6.4 млн. лв.

От тях към момента са усвоени 1.8 млн. лв. като по-голямата част от парите отидоха основно за доизграждането на националния туристически сайт от “България Травъл 2010”. В обединението влизат три фирми, сред които и “Сиенсис” управлявана от Николай Медаров, съпруг на председателката на ЦИК Красимира Медарова.

“Няма връзка между изборите и спечелването на поръчката”, отрече пред Mediapool Борислав Велков. Той уточни, че от ГЕРБ са им платили 30 хил. лв. по договор за реклама за изборите през октомври, а тази поръчка е спечелена в края на 2011 г. Договорът е сключен с “Ембиънт медия пул”, която е собственост на Борисов и Велков. В същото време в консорциума спечелил поръчката за реклама на туристическия портал участва друга тяхна фирма “Ню Бранд Тим”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 испанец

    1 0 Отговор
    Колко вярно!Уцели ли са тоя път.
  • 2 материалист

    1 0 Отговор
    Още когато се пръкна НДСВ ми замириса на голяма мента (без мастика обаче), а после пък като се пръкна ГЕРБ (едва ли не по същия начин) ми беше ясно, че отново е партия еднодневка, създадена за да напълни гушите на определени хора. Не че и "старите" партии не го правят, ама така да ни излъжат два пъти си означава само едно - прост народ.
    Лошото е обаче, че никъде не приемаха залози за провала на ГЕРБ и така и не можах да си материализирам пророчеството. Останаха ми само потупванията по рамото заради точната прогноза от аверите, с които си пием ментата (с мастика) в кварталното кръчме ...

    Коментиран от #3

  • 3 pfff

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "материалист":

    материалисте, прав си, само да добавя нещо и от мен: когато симеон дойде на бял кон, никой не си зададе въпроса тези величествени посрещания кой ги плаща? тези всенародни веселия със знамена помните ли ги? паметници, подаръци, цветя и знамена, сцени и трибуни сещате ли се какво беше? дано съм подсетил читателите тук! и да дам отговора де, че то е ясно - народа нищо не помни и не знае! та веселията ги плаща бсп/бкп! симеон-троянският кон! а относно бойко борисов според вазззз народе колко пари трябват за партия? колко струва една кампания? колко струва поддържането на 80...100 офиса и структури из страната? колко струва да направиш ти партия и да те изберат? кой плати сещате ли се или пак да подсказвам? казах го по-горе, прочетете го 3 пъти този текст и си направете най-после изводите, а имено че нищо не се е променило от 1989та насам! синчетата на бай тояо управляват и няма да си дадат власта без тонове кръв, както казва един тяхен стар партиец:" с кръв сме а взйели таа власт, с кръв че а дадйем". честит ви край на българия дарги ми читателчета :) до 5 години прогнозирам граждански войни, тотална емигация ( над 50% от населението) и глад, мор, студ, холера, отопление на дърва от гората свалени с катъри, чували със зърно пускани от самолет като помощи и тн.