Last news in Fakti

9 Октомври, 2013 07:00 3 014 0

5 неща, които оптимистите правят различно

  • съвети-
  • оптимизъм-
  • щастие

Оптимистите не позволяват на дребните разочарования или неприятности да съсипят деня им

Оптимистите са известни като по-здрави, по-щастливи и по-успешни хора, в сравнение с тези, които гледат от негативната страна на живота. Основната причина за това са емоциите. Положителните емоции спомагат за позитивното мислене и могат да мотивират човек да продължат напред и да се справя с ежедневните проблеми и спънки.

Оптимистите не позволяват на дребните разочарования или неприятности да съсипят деня им.

Да бъдеш оптимист звучи страхотно, не мислите ли? Възможно ли е и вие да се присъедините към редиците на оптимистите по целия свят?

Разбира се, че е възможно! Ето ви възможност да научите, че в края на краищата оптимизмът не е лоша черта. Можете да започнете с трансформацията като се научите как следващите 5 неща, могат да повлияят не само на настроението ви, но и на успехите ви.

1. Оптимистите са наясно, че не е нужно на всяка цена да постигнат нещо, за да бъдат истински щастливи.

Щастието идва от вътре. То е съзнателно решение, което сами трябва  да направите, независимо дали нещата вървят така, както искате те или не. Ако условието да сте щастливи и да се радвате на живота е свързано само с постигането на някакви успехи, то тогава какво ще стане, ако това условие не бъде изпълнено?

Успехът не е гарантиран фактор. Ако равнявате щастието си с успех, може да бъдете щастливи, но това щастие ще спре веднага щом започнете да се проваляте. Опитайте се да направите така, че щастието ви да идва не от постигнатите успехи, а от перспективите, които ви се предоставят. Дори да се провалите в едно начинание, в друго ще успеете!

2. Те избягват негативните хора както и стоят далеч от лоши вибрации.

Оптимистите са наясно, че както да бъдеш отрицателен така и да бъдеш позитивен да две заразителни влияния. Така че, за да се създаде оптимистична среда, те стоят настрана от кисели, негативни хора, които винаги се оплакват и мрънкат.

Вместо това, те поддържат отношения с емоционално услужливи и също толкова оптимистично настроени хора. Те знаят, че животът е твърде кратък, за да го прекарат с хора, които не ги ценят, затова избират да го прекарат с хора, с които си заслужава.

3. Оптимистите уважават себе си и своето време.

В известен смисъл, оптимистично настроените хора са „диви и смели“ души, те са уверени, че не се нуждаят от одобрението на някой друг, за да живеят живота си. Позитивните хора знаят, че хората винаги ще ги съдят независимо от това какво правят, така че защо да се притесняват, когато е очевидно, че никога не може да се угоди на всички… всеки път?

Оптимистите дори имат смелостта и увереността да кажат „не“ на неща, които наистина не са от значение за тях. Те не се тормозят и не принуждават себе си да правят неща, които не искат.

4. Оптимистите са находчиви хора.

Оптимистите са иновативни и творчески личности. Те знаят, че не могат да имат всичко, така че се задоволява с това, което имат. Те лесно намират повече от едно приложение на вещите, а когато нещо не се получи не се отчайват, защото знаят, че рано или късно всичко ще се подреди, ако ли не… не е трябвало да се случи.

- Стив Джобс не се е страхувал, когато не е имал достатъчно пари, за да финансира своите първи стъпки: Той продава своето единствено транспортно средство – малък, стар микробус, за да финансира мечтата си.

- Уолт Дисни не влиза в тежка депресия, когато му било казано, че Мики Маус е "гигантска мишката върху екрана, коя ще ужаси жените". Той продължил напред, като че ли знаейки, че днес тази „гигантска мишка“ ще е обичана по целия свят.

- Доналд Тръмп е банкрутирал четири пъти (през 1991, 1992, 2004 и 2009 г.), но неговата изобретателност и находчивост всеки път са му позволявали да се изправи на крака.

5. Те знаят, че животът не е честен и нямат нищо против.

Повечето хора се чувстват сърдити, разочаровани, обезсърчени, измамени, защото очакват животът да е честен към всички.

Защо по цял свят има толкова много хора, които не спират да се оплакват? Които постоянно са недоволни и нещастни, че „нищо хубаво“ не им се случва. Просто е – те се чувстват, така да се каже „изиграни“ от живота. Хората често имат чувството, че не са третирани еднакво с останалите, че все са пренебрегвани, ощетени, излъгани.

Оптимистите не са като тези хора. Те знаят, че животът никога няма да бъде лесен - никога не е справедлив и е ужасно предвидим. В действителност, те очаква живот да е неравноправен и непредсказуем през повечето време! Те приемат факта, че техните приятели могат да имат повече от тях, че известните личности имат слава, която те не, и че някои от любимите им хора са по-успешни в личните си отношения.

И знаете ли какво? Те нямат нищо против.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА