Last news in Fakti

16 Април, 2014 07:00 28 098 2

11 съвета за по-добър оргазъм

  • секс-
  • оргазъм-
  • съвети

Има множество фактори, които могат да ви помогнат да достигнете до по-голямо удоволствие по време на секс

Сексът е най-голямото удоволствие, което двама души могат да си доставят. Не винаги обаче, то удовлетворява и двамата по максимален начин. Ето защо сексологът Кара Джезела от health.com дава 11 съвета, с които ще постигнете максимално удоволствие от оргазмите.

Рискувайте

Проучвания показват, че практикуването на екстремни спортове с вашите половинки увеличава нивото на допамин в мозъка, което предразполага за получаването на оргазъм.

Фокусиране над дишането

Можете да използвате дишането за да канализирате своята сексуална енергия. Партньорите, които дишат в тандем могат да забавят идването на оргазма и да създадат по-дълъг период на възбуда, който да увеличи многократно удоволствието.

Правилната поза

Правилната поза може да ви осигури много удоволствия по време на сексуалния акт. Ако дамата е отгоре например, би могла да подобри триенето. Добър вариант е и тя да легне по гръб с възглавница под дупето.

Правилната комуникация

Добре е дамата да насочва своя сексуален партньор в това, какво тя иска от него. Добре е тя да му казва дали той е на прав път.  Така много задръжки падат и двамата могат да достигнат до пълно удоволствие.

Самозадоволяването

За да знаете какво ви доставя удоволствие, първо трябва да разберете сами за себе си. За това е най-добре да тренирате своето тяло да получава оргазми, като маструбирате. Така ще сте много по-наясно със себе си по време на сексуалния акт.

Забавяне на удоволствието

Колкото по-дълго се натрупва възбудата, толкова по-голям е финалният взрив. Когато е близо до получаването на оргазъм, е добре жената да забави темпото, за да удължи удоволствието. Когато това се повтори на няколко пъти преди големия финал, удоволствието е огромно.

Изучете еротиката

Порнографските и еротични филми, освен мръснишки и дори груби, могат да бъдат изискани и възбуждащи. А, колкото сте по-възбудени, имате толкова по-голям шанс за добър оргазъм. Специалистите препоръчват да се наблегне на материалите, в които жената е водещия персонаж, тъй като те се отразяват най-добре и на представителите на двата пола.

Създайте интрига

Добре е да подготвите партньора си за предстоящия акт като му изпращате провокативни текстови съобщения и имейли. Така когато се видите и двамата ще сте предразположени за взаимното доставяне на удоволствието.

Внимавайте с лекарствата

По-емоционалната същност на жените често ги кара да посягат към антидепресанти, за които се знае, че вредят на персоналния сексуален живот. Ако имате нужда от подобни медикаменти, първо разговаряйте със своя лекар, за това какви точни трябва да поемате.

Търсете помощ когато ви се налага

Ако не можете да постигнете оргазъм, съветът от професионален лекар може да ви помогне. Нервите или  ниският тестостерон биха могли да са причината за проблема. Сексолозите и сексуалнтие терапевти работят своите професии, за да разрешават именно подобни проблеми.

Почивката

Френско изследване на над 500 жени показва, че 70% от тях са заявили, че стресът на работното място вреди на техния сексуален живот. Ниското либидо, очевидно намалява шансовете за оргазъм. Така, че оставете професионалните проблеми пред прага на вашата спалня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 9 Отговор

    Коментиран от #2

  • 2 Менсик Рускинята

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":