18 Април, 2014 07:08 10 918 4

10-те най-могъщи супергерои

  • супергерои-
  • супермен-
  • класация

Те са неизменна част от днешната поп култура

Комиксите за супергерои създадоха модерната митология на нашето време. Всеки от тях си има свръхестествени умения, които карат всеки фен да го идеализира в мечтите си. С навлизането на тези образи в киното манията по тях стана всеобхватна и почитателите по света водят истински войни помежду си, за да определят кой е по-могъщ. Затова на вашето внимание предлагаме класация на 10-те най-яки супергерои в историята.


Железният човек

Тони Старк просто е най-готиният пич, който поп културата е създавала някога. Той е милиардер, всяка вечер излиза с различна манекенка, свръхинтелигентен е и между другото разполага с костюм, който го прави неуязвим. Бронята на Железния човек разполага с всички най-модерни оръжия в минимализиран вариант, може да лети и почти няма оръжие, което да я пробие. В крайна сметка костюмът на Тони Старк е прекаленo зависим от електричеството и притока на енергия, а самият милиардер е принуден да поддържа живота си чрез супер магнит, който предпазва сърцето му от евентуално попаднал в гърдите му шрапнел. Въпреки неговите слабости няма как да отречем, че Железният човек е най-готиният супергерой в света.

Върколак

Един от лидерите на X-men е буквално неуязвим. Той е мутант, който може да се възстановява от всякакви контузии и наранявания за броени минути. На практика Лоугън е безсмъртен, а освен това е обучен да убива войник, сам по себе си представляващ смъртоносно оръжие. Големият му проблем е, че в крайна сметка изпитва постоянна болка и има нрав, който често го вкарва в проблеми. Въпреки всичко кой не би желал да е безсмъртен?

Буря

Още един член на X-men. Бурята владее силите на времето и може да променя климата. В комиксите тя често е представяна като покровителка на Африка, осигуряваща дъжд на племената, живеещи в пустинята. Въпреки това тя самата ограничава способностите си, за да не се отразяват те на света.

Жената чудо

Тя е древногръцка богиня, дошла в нашия свят, за да защитава планетата от митологични злодеи. Общо взето представлява женския вариант на Супермен, като е неуязвима, може да лети и да напердаши всеки човек или чудовище. Естествено трябва да се отбележи, че е най-готината мадама в света на комиксите.

Зеленият фенер

Този супергерой е нещо като земния представител на междугалактическата полиция. Той притежава специален пръстен, позволяващ му да материализира всичко, което си поиска. Човекът може да пресъздаде всяка една своя фантазия, борейки се с галактическите злодеи. Проблемът тук е, че въпросният пръстен трябва непрестанно да се презарежда, което в определени случаи поставя героя в много неудобни ситуации.

Хълк

Огромното зелено чудовище, което е на практика неуязвимо и може да смачка всичко и всеки. Проблемът тук е, че Хълк е по-скоро проклятие, отколкото дар. Доктор Брус Банер е личността, която стои зад това чудовище. Той е обикновен човек, но в случаите, в които се ядоса или притесни прекалено много, на бял свят излиза Хълк. Той е неконтролируем и често е склонен към самоунищожение.

Доктор Манхатан

Героят от „Пазителите“ е буквално всесилен. Той е направен от чиста енергия, като е надарен с върховно знание за галактиката и е способен сам да създава цели светове. Докторът обаче е доста вглъбен в себе си и се интересува основно от екзистенциални въпроси. Използва силата си главно за да разрешава философските си терзания за бъдещето на света.

Тор

Синът на Один, който идва на земята, за да я защитава от митологични и галактически злодеи. С чука Мьолнир Тор е способен да унищожи всеки враг и контролира силата на гръмотевиците. Между другото е и безсмъртен. Силата на Тор обаче е доста зависима от неговия баща Один, който може да му я отнеме по всяко време.

Супермен

Е, как бихме могли да минем без Кларк Кент?! Извънземното от планетата Криптон е същински свръхчовек. Той е неуязвим, може да лети и общо взето е непобедим. Супермен има само един малък проблем и той се нарича криптонит. Зеленият камък му действа като отрова, способна да го убие. Все пак криптонитът е трудно откриваем и в повечето случаи Супермен няма излишни главоболия с него.

Джийн Грей

Тя е най-силният мутант в екипа на X-men. Има телепатична дарба, с която е в състояние да контролира всеки предмет или човек. Достигнат ли способностите й своя абсолютен максимум, Джийн Грей се превръща във всесилно същество, можещо да унищожава и създава светове. Проблемът е, че загуби ли контрол над себе си, тя губи представа за добро и зло и от благороден герой се превръща в брутален злодей. Трябва да се отбележи и това, че не отстъпва по хубост на Жената чудо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Стоянов

    3 1 Отговор
    Супер Спиро що не го сложихте в класацията.
  • 2 Buny

    2 0 Отговор
    Не разбирам защо батман е толкова прехвален във всички филми и сериали
  • 3 Suny

    4 0 Отговор
    Плевел също е много силна
  • 4 Някой

    0 1 Отговор
    10-те най-могъщи супергерои ...
    Някой не са за тук.има по могъщи.