17 Април, 2014 11:06 8 532 1

Първите ли стават първи?

  • zagorka maxx-
  • постижение-
  • бира-
  • безалкохолна

Да стартираш добре не винаги означава да си първи в началото. „Житейско правило“, което знаят всички, изкушени от автомобилните спортове. Летящ старт, старт от място... различните правила за начало в едно състезание нямат пряко отношение към това кой ще се класира първи. Майсторството е в съвсем други неща, които определят победителя: технически характеристики на състезателния автомобил или мотоциклет, практика, практика и практика, и най-вече – личните качества на пилота.

Но, без да навлизаме във философията на моторните спортове, можем ли да се опрем на нея и да оборим все по-налаганото в ежедневието ни и доста изтощително клише „По-важно е да си пръв, отколкото по-добър“? Защото, след като най-бързите, т.е. най-добрите не го следват, дали не е удачно и ние, останалите да го преосмислим?

Тези въпроси провокираха Zagorka Maxx да повдигне дискусия сред почитателите на марката за „обичайните заподозрени“ предразсъдъци, които ни пречат да прекарваме времето си пълноценно и приятно във всеки момент:идеята винаги, по всяко време да се стремиш да си пръв, на всяко място да си най-отпред; клишираното разбиране, че трябва да се пребориш с всякакви средства, ако някой те измести от челни позиции, независимо дали на концерт, на стадиона, на кръстовището и т.н. И, разбира се, енергично проповядваното от бизнес ментори и лидери разбиране, че бързината, а не качествата са важни, за да успееш.

Не, целта не е да се провокира едно апатично отношение към начина, по който преминаваме през деня, прекарваме времето си, работим или се забавляваме. Защото „търпението е добродетел“ отдавна не се възприема като абсолютна ценност. Zagorka Maxx цели друго и то е по линия на това да провокира мисленето низа едно Maxx преживяване във всякакви ситуации и по всяко време („Всяко постижение е време за нещо специално“). Приятно, пълноценно, автентично. Оттам нататък всеки сам определя идеите и принципите, които да следва. И така, ако продължи да е убеден в някое „клише“, то автоматично се превръща в лично вярване. Защото едно е просто да не обичаш безалкохолна бира, а друго е да защитаваш отривисто клишето, че „безалкохолната бира не е бира“, ей така, „за каузата“.  Да, не е същото, но Zagorka Max може да бъде също толкова добра на вкус и преживяване, ако сме отворени да погледнем неклиширано на темата. И то в онези моменти, в които изборът не е между Zagorka и Zagorka Maxx, а между безалкохолната бира или някаква съвсем друга напитка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Кисьов

    0 0 Отговор
    нещо не им потръгна с рекламите обаче ..