Last news in Fakti

25 Април, 2014 08:00 9 973 1

Сувенири хамелеони

  • сувенири-
  • bazar.bg-
  • продава-
  • предлага

Вещите любопитки имитират други вещи, затова в тях винаги има виц

Външният вид – и на хората, и на вещите, често лъже. Нищо в крайна сметка не е точно такова, каквото изглежда на пръв поглед. Доказват го и някои от най-любопитните предложения за безплатни обяви в сайта Bazar.bg. 

Есцентрик от София например продава поставка за бутилки, ако имате намерение да си обзаведете арт винарна. Причудливата й форма напомня главата на чудовището Кашчей от руския народен епос. Именно под това название - „Кашчей“, симпатичният мини-мебел фигурира в сайта. Той побира две бутилки, а цената му е по договаряне, но имайте предвид, че приспособлението е наистина елегантно и качествено – изработено е от естествено орехово дърво.

След като отворите бутилка от поставката, може след това да я запушите с тапа, която наподобява шлифован диамант, за да не губи елитното питие вкусовите си качества. Този фалшив диамант със сигурност няма да ви струва колкото бижутата на София Лорен – варненският й сегашен притежател е определил за него цена от 7 лева.  

В представителната извадка от сувенири има и...електрическа крушка, която свети в седем цвята. Не, не се лъжете – това всъщност е ключодържател. „Подвеждащата“ оферта идва от Враца, а ако искате предметът хамелеон да стане ваш, това може да се осъществи срещу едва 3 лева.

Още по-скромен е продавачът на метална отварачка за бира, която имитира...чаша за коняк. За реликвата, видяла навярно да се разливат тонове пиво, актуалният собственик от Пловдив иска само 2,50 лв.  

Не такъв е случаят с големия стар ключ за крепостни порти. По-конкретно - от Петропавловската крепост, изградена на остров близо до Санкт Петербург по идея на цар Петър I и военния инженер Жозеф Гаспар Ламбер дьо Герен. На този артефакт наистина е изписана годината 1703, когато забележителността е построена, но за реалната му възраст трябва да се произнесе някой експерт. Прилича на старинен, но и някои сполучливи съвременни имитации имат подобни качества. Наистина, ключът изглежда доста препатил, може би заради това дама от Разград желае да получи за него 70 лева. Ако сте познавач на антиквариата, ще прецените дали и за вас той ще има стойност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 5 Отговор