Last news in Fakti

14 Май, 2014 07:00 30 021 3

7 вида любов, който можете да изпитате в живота си

  • любов-
  • обич-
  • хора-
  • съвети-
  • чувства

Класическото схващане за любовта включва единството на двама души, които се влюбват

Повечето хора когато чуят думата „любов“ си представят онова романтично чувство между двама души. Въпреки това има различни видове любов, които можете да изпитате в живота си.

Класическото схващане за любовта включва единството на двама души, които се влюбват, създават семейство и да имат деца. Ако този тип емоция не ви е позната това не  значи, че не сте обичали, че не сте били влюбени. Може би вече сте изпитали любовта без реално да го осъзнавате. Ето защо ще ви опишем 7 различни вида любов и може би ще припознаете своите чувства в някой от тях.

1. Несподелена любов

Несподелената любов е едно от най-големите предизвикателства. Тя те кара да страдаш и да изпитваш непоносима болка. Понякога хората, които обичате просто не чувстват същото към вас и това може да разбие сърцето ви. Тази любов ви прави по-силни и по-разумни. Трябва да се научите да управлявате емоционалното си желание да получите чиста любов от човек, който не ви обича. Опитайте да се справите с тази болка и да не мислите за чувствата си. Просто трябва да продължите напред и така ще имате по-голям шанс да намерите своята сродна душа.

2. Платоническа любов

Този вид любов не изисква от вас да изпитвате сексуална или романтична привързаност към човека, когото обичате. Платоническата любов може да се случи между приятели. Това е най-често срещаният тип любов, тъй като работите и общувате с много хора всеки ден. Вие може да паднете в капана на платоническата любов с някои прекрасен човек, който вдъхновява ума и душата ви и насочва вниманието ви към духовните неща.

3. Любов към себе си

Намирате ли себе си прекрасен човек? Ако не, тогава може би имате проблем със самочувствието и е необходимо да се направите нещо по въпроса. На първо място е добре да се обикнете. Така ще имате възможност да обичате и друг човек. Ако все още се колебайте вземете лист хартия и напишете всички ваши положителни и отрицателни качества и черти от характера. Това ще ви покаже, че сте страхотен човек. Не се страхувайте, че можете да се превърнете в самодоволен егоист. Трябва да разберете, че можете да обичате себе си и заслужавате да бъдете обичани от някой друг.

4. Похотлива любов

Вие може да се влюбите в някой красив мъж или жена, когото срещате всеки ден на път за работа. Когато го погледнете вие не чувствате нищо друго освен страстно влечение да награбите в обятията си въпросния човек и да го целувате страстно. Вие създавате илюзорен образ за този човек в ума си без да го познавате изобщо.

5. Чиста любов

Може би сте виждали тази любов във филмите. Този мощен вид любов ви кара да обожавате човека до вас – лицето, сърцето, тялото и душата. Тези, които са имали истинска любов, се считат за най-щастливите хора в света. Има поверие, че истинската любов се дава само веднъж.

6. Детска любов

Всеки е изпитвал този вид любов, защото тя обикновено се случва, когато сте все още деца. Тази любов е пълна с невинност.

7. Недостижима любов

Били ли сте някога влюбени в някоя холивудска звезда? Да речем Джони Деп или Анджелина Джоли? Почти всеки се е изправял пред кризата на тази фантастична любов. Без значение на колко години е вашата недостижима любов, вие продължавате да мечтаете за нея. Наясно сте, че това е теоретично и практически невъзможни въпреки това фантазията надделява над разума.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Кимонов

    13 5 Отговор
    Аз съм изпитвал и осми вид: Между българския и съветския народ!!!
  • 2 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 3 Иван Димитров

    3 2 Отговор
    Обичам Руския народ и мразя "янките"!