Last news in Fakti

3 Юни, 2014 07:00 16 551 10

8 полезни съвета отпреди 100 години

  • съвети-
  • 100 години

Мъдростта на вековете

Има неща, които и след 100 години могат да бъдат описани като много полезни. Все пак времето учи на мъдрост. Ето 8 полезни съвета от преди 100 години, които ни припомнят от сайта див.бг.

Как да запалите кибритена клечка във ветровито време?

Всеки знае, че това си е трудно занимание. Но, ако предварително леко нацепите клечката с нож, при повей на вятъра огънят ще бъде прихващан от въпросните "разклонения" и по-дълго ще остане жив

Как да си направите домашен пожарогасител?

Разтворете 500 гр. сол и 250 гр. нишадър в 2 л. вода и разпределете течността в две еднолитрови бутилки. Ако у дома ви избухне пожар, разбийте едната или и двете бутилки в пламъците и би трябвало да успеете да угасите по-сериозния огън.

Как да направите воден филтър?

Трябва ви цинкова кофа с дупка на дъното и тръбичка, вкарана в нея. Кофата се пълни отдолу нагоре с ред по-едри камъни, ред по-малки камъни, едър пясък и най-отгоре - много фин пясък.

Как да извадите трънче?

Намерете бутилка с широко гърло и я напълнете с гореща вода почти догоре. Натиснете с ръката си така, че мястото с трънчето да е в средата на гърлото. Вакуумът ще засмуче кожата, а не след дълго парата ще изкара и самото трънче.

Как да си направите автоматична поливна система?

Напълнете голяма кофа с вода и я поставете на ниво, малко по-високо от това на цветята. Усучете вълнени конци и ги потопете във водата. След това единия край на конеца оставете в кофата, а другия - в пръстта на саксията.

Как да спрете ядосано куче?

Шапка, пръчка и дори кърпичка могат да ви помогнат. Дръжте ги пред себе си. Нападащото куче инстинктивно ще се опита първо да ви обезоръжи. Използвайте това, за да го спрете с ритник.

Как да отсечете дърво?

Първо решете накъде искате да падне дървото. Направете два прореза. Когато прецените, че достигнали средата на дървото, го дръпнете с помощта на въжета.

Как да съхранявате яйца?

Уверете се, че са пресни, а най-добре - току-що снесени. Сложете ги в дървена или тенекиена кутия, пълна със сол. Заровете яйцата добре вътре и сложете кутията на хладно място. Така можете да ги съхраните дълго време, но предпазвайте кутията от всякаква влага.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 курти

    11 1 Отговор
    картинки а ?
  • 2 Тодор Иванов

    8 1 Отговор
    Картинките са на сайта,от който е направено copy/paste.
    Но не пише кой е сайта........

    Коментиран от #8

  • 3 Симеон Тасев

    0 7 Отговор

    Коментиран от #10

  • 4 Стефан Цонев

    6 0 Отговор
    Перфектно си се справила Венелина Маринова
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Румен Янев

    4 0 Отговор
    Текст към връзката
  • 7 Румен Янев

    4 0 Отговор
    Това е сайта
    .
    .
    .
    v
  • 8 Хината

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Тодор Иванов":

    пише. Чети по-внимателно.

    Коментиран от #9

  • 9 Кольо Фильов

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хината":

    сега го добавиха
  • 10 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Симеон Тасев":

    Монка, я кажи на хората някйой тарикатлък, ти ги разбираш тия работи