Last news in Fakti

29 Юни, 2014 13:37 1 521 0

Пощальон „взе на стоп“ котка

  • котка-
  • джес

Веднага той се отправил към един от най-старите приюти за животни на Острова Battersea Dogs and Cats Home

Многобройни са случките за пощальони нападнати от кучета при изпълнение на служебните задължения. Последният казус потвърждава старата английска поговорка: „Любопитството погуби котката“.

Двугодишна котка от Саутхамптън решила да провери какво има в служебната кола на Кралските пощи на Англия и това станало причина тя да пропътува близо 110 км. в град Ленги, където пощальонът открил, че си има нелегален стопаджия.

Веднага той се отправил към един от най-старите приюти за животни на Острова Battersea Dogs and Cats Home. Там служителите открили, че котката няма чип, за да се намерят стопаните й. В момента е ход кампания по тяхното издирване. Служителите са кръстила котката Джес.

Само 15% от котките в приюта имат микрочип, което прави трудно и почти невъзможно издирването на техните стопани, отбелязват от неправителствената организация. Оттам припомнят, че годишно се грижат около 3000 котки. Половината от тях пристигат като „беглеца“ Джес.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА