4 Юли, 2014 20:56 1 404 0

Германия излъга Франция и е на полуфинал

  • германия-
  • франция-
  • мондиал 2014-
  • хумелс

Немската машина не си даде зор срещу Петлите

Германия излъга Франция и е на полуфинал - 1
Снимка: БТА/АР
С ранен гол на Матс Хумелс Германия постигна трудна победа с 1:0 над Франция на четвъртфиналите на световното първенство.

Централният защитник на Бундестима се завърна в състава след изкаран грип и се оказа с решителен принос за победата. В 12-та минута той засече с глава центриране от фаул, вкарвайки втория си гол в турнира. При гола останаха съмнения за нарушение в атака на Хумелс срещу Рафаел Варан, но малко по-късно съдията не отсъди дузпа в полза на Германия.

До края на мача Бундестимът имаше контрол върху действията на терена и не позволи да се стигне до много опасности пред вратата на Мануел Нойер. Едва в последните петнайсетина минути на мача "Петлите" наложиха някакъв натиск, но така и не можаха да стигнат до чисто голово положение.

Влезлият като резерва за Германия Андре Шюрле пък направи два уникални пропуска в края на мача и така не успя да сложи точка на спора. Това обаче не се оказа фатално и Бундестимът се класира на полуфиналите на турнира за четвърти пореден път, което е и рекорд. Франция пък не можа да продължи серията от 5 поредни случая в които се класира на полуфинал, след като излезе от групите.

Съперник на Германия в полуфиналния мач ще бъде победителят от Бразилия и Колумбия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА