Last news in Fakti

21 Юли, 2014 10:47 15 595 2

Германците счупиха световната купа

  • германия-
  • купа

Вече е намерен специалист, който да възстанови трофея

Германците счупиха световната купа - 1
Снимка: БТА/AP

Футболистите от националния отбор на Германия са счупили световната купа по време на празненствата в Берлин, по случай техния триумф на Световното първенство в Бразилия, съобщава „Ди Велт“.

Пред изданието президентът на Германския футболен съюз Волганф Нийрсбах призна, че трофеят на германците не е съвсем здрав и е пострадал по време на празненствата в Берлин.

„Към този момент малка част от нашия трофей е счупена. Няма място за притеснения. Вече сме наели специалист, който да поправи купата. Проведохме щателно разследване за това кой е повредил трофея, но все още не можем да намерим виновника.“

Всъщност проблемът не е чак толкова голям, тъй като световните шампиони не получават оригиналната световна купа, която се съхранява в централата на ФИФА. Те получават дубликат на трофея, който могат да изложат в местните федерации. Оригиналната световна купа тежи близо 18 килограма и се оценява на $ 10 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    След посещение на газовата камера виновникът се превърна на кожени чанти, портфейли и един калъп сапун.
  • 2 Veselin Todorov

    0 0 Отговор
    Не може да бъде.Германците да не открият кой е повредил купата.
    Веднага трябва да го намерят и осъдят.Нещо не им работи системата.Могат да вземат пример от НР България.