Last news in Fakti

22 Юли, 2014 13:30 963 0

Шави Ернандес напуска Барселона

  • шави ернандес-
  • ню йорк-
  • барселона

Футболистът преминава в американския Ню Йорк Сити

Шави Ернандес напуска Барселона - 1
Снимка: БТА/AP

Шави Ернандес напуска Барселона, за да премине в  американския Ню Йорк Сити, съобщи „Ел Мундо Депортиво“.

Футболистът е решил да разтрогне договора си с Барселона и се очаква до четвъртък да подпише своя контракт с новосформирания американски тим Ню Йорк Сити. Отборът е бранд на английския Манчестър Сити, като за него отговаря бившият технически директор на „каталунците“ Чики Бегеиринстайн. Отборът вече привлече в редиците нападателя на Атлетико Мадрид Давид Вийия, като се очаква скоро да подпише и с Франк Лампард. Договорът на Шави ще е за три години. Пред него имаше и опция за преминаване в катарски клуб, но финансовото предложение на американците е било буквално неустоимо.

Плеймейкърът е истинска легенда на Барса и испанския футбол като цяло. С „каталунците“ той има спечелени 22 трофея, включително и три титли от Шампионската лига. С националният отбор на Испания пък Шави стана два пъти европейски шампион и веднъж световен шампион.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА