22 Юли, 2014 21:17 1 196 0

Дюделанж изтормози Лудогорец за равенство

  • лудогорец-
  • люксембург

Българският тим постигна трудно 1:1, но се класира за следващия кръг на Шампионската лига

Дюделанж изтормози Лудогорец за равенство - 1
Снимка: БТА

Отборът на Лудогорец направи равенство с тима от Люксембург Дюделанж, класирайки се за следващия квалификационен кръг за Шампионската лига.

Двата отбора завършиха при резултат 1:1, като българските шампиони не впечатлиха особено със своята игра. Победата с 4:0 след домакинския им мач в  Разград обаче им осигури спокойствие и в крайна сметка те продължиха напред в надпреварата след общ резултат от 5:1.

Лудогорец започна вихрено мача, като веднага се хвърли в атаки срещу своя противник. В 4-та минути Ешпиньо стреля опасно от фаул, но ударът му мина над гредата. Впоследствие българите разчитаха на остри атаки по крилата, но защитниците на Дюделнаж блокираха успешно действията на Мисиджан и Марсиньо. Постепенно домакините изнесоха играта в предни позиции. В 32-та минута Морейра засече добро центриране от корнер, но ударът му мина над българската врата. В 39-та пък Дуурпел беше изведен сам срещу вратаря, но Владислав Стоянов отрази неговия шут.

Дюделанж продължи натиска си през второто полувреме, като още в началото Педро се откъсна пред защитниците и стреля от близо, но ударът му излезе в алт. Лудогорец отвърна в 51-та минута, когато Безяк се възползва от балонно центриране на Моци и останал сам срещу вратаря откри за 1:0. Това повиши мотивацията на домакините от Люксембург, които започнаха да редят положения пред вратата на Владислав Стоянов.  В 73-та минута Карапетян отправи опасен удар от фал, минал край вратата.  Малко по-късно пък Бензуен стреля точно, но Стоянов улови топката. В крайна сметка Дюделанж изравни в 81-та минута, след  като Тюрпел се откъсна около границата на наказателното поле и с мощен шут отбеляза за 1:1. До края на мача домакините се бориха за победата, но Лудогорец се защитаваше ефективно и се добра до заветното равенство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА