Last news in Fakti

24 Юли, 2014 23:58 1 547 0

Позор! Ботев (Пловдив) също се сбогува с Европа

  • лига европа-
  • ботев плодвид-
  • санкт пьолтен

ЦСКА, Литекс, сега и Ботев Пловдив...

Позор! Ботев (Пловдив) също се сбогува с Европа - 1
Снимка: БТА

Само за една вечер и трите български представителя в Лига Европа отпаднаха още във втория предварителен кръг. Ботев (Пловдив) последва съдбата на ЦСКА и Литекс и се прости с евроавантюрата си.

Втородивизионният австрийски Санкт Пьолтен победи „канарчетата” с 2:0 у дома и се класира напред с общ резултат от двете срещи 3:2. Възпитаниците на Велислав Вуцов се нуждаеха от гол на чужд терен, но не успяха да се разпишат във вратата на австрийците.

И двата гола в мача бяха дело на 29-годишният нападател Даниел Сеговиа, който се разписа в 6-ата и 55-ата минути. 

Ботев бе единственият български тим, който записа победа в първите мачове, но в реванша беше категорично надигран от скромния си съперник и можеше да загуби с още по-голяма разлика.

Пловдивчани не успяха да създадат стопроцентово положение за гол през целия мач и напълно заслужено напуснаха надпреварата.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА