25 Юли, 2014 12:30 1 193 0

Барса представи Жереми Матийо

  • жереми матийо-
  • барселона-
  • субисарета-
  • селекцията-
  • милиона

Тимът още не е приключил с грандиозната си селекция за момента

Барса представи Жереми Матийо - 1
Снимки: БТА/AP

Отборът на Барселона официално представи новия стълб в центъра на защитата си - Жереми Матийо. Френският национал бе привлечен срещу 20 милиона евро, въпреки че е в напреднала футболна възраст.

"Възможността за мен дойде малко по-късно, но все пак дойде. Работих много, за да стигна дотук. Идвам в най-добрия клуб в света в най-добрия момент от кариерата ми", коментира 30-годишният футболист.

Феновете на Барселона пък чакаха цели 5 години преди ръководството на отбора да реши да се подсили в защита, и по специално да привлече централен бранител, който да помогне на Жерар Пике заради контузиите на Карлес Пуйол.

През миналия сезон Матийо отбеляза 3 гола с екипа на Валенсия. Той се разписа и в полуфиналите на Лига Европа срещу Севиля, но в крайна сметка "прилепите" бяха елиминирани от надпреварата.

Спортният директор на Барселона Андони Субисарета обяви, че каталунският клуб не е завършил със селекцията и "има време за подобряване на отбора" до 31 август.

"Намираме се на много добро място повече от месец преди края на трансферния прозорец. Точно тук искахме да сме", заяви шефът на "блаугранас".

От началото на трансферния период "лос кулес" са похарчили повече от 140 милиона евро, сочат източници на "Марка".

Относно 20-те милиона евро за 30-годишния Матийо бившият вратар заяви: "Един футболист не е приключил на 30 години. Матийо е в прекрасна физическа форма и ще ни е от голяма полза".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА