Last news in Fakti

25 Юли, 2014 16:17 527 0

Клаудио Раниери е новият национален треньор на Гърция

  • клаудио раниери-
  • треньор-
  • гърция

Неговата задача е да класира тима за европейското първенство през 2016

Клаудио Раниери е новият национален треньор на Гърция - 1
Снимка: БТА/AP

 

Италианският специалист Клаудио Раниери официално бе обявен за новия треньор на националния отбор на Гърция, съобщи „Гардиън“.

Гръцката футболна федерация излезе с официално съобщение, според което италианецът е подписал двугодишен договор. Това ще рече, че основната му цел ще е да класира Гърция на европейското първенство по футбол във Франция през 2014 г. Раниери ще замести на поста Фернандо Сантос, който успя да класира гърците на осминафиналите на Мондиала в Бразилия.

Италианският специалист е едно от най-утвърдените треньорски имена в Европа. Той е печелил Купата на Италия с Фиорентина и Купата на Испания с Валенсия. Достигал е полуфинал на Шампионската лига с Челси и е водил отбори като Парма, Ювентус, Рома и Интер. През последните две години той бе на чела на френския Монако, в който играе и българския нападател Димитър Бербатов. Раниери обаче бе освободен от поста си, след като клубът остана втори във френското първенство, въпреки сериозните суми, които бяха дадени за селекция. Първият мач на италианеца на чело на Гърция ще е на 7-ми септември в квалификация за европейското първенство. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА