Last news in Fakti

25 Юли, 2014 16:48 928 0

Азербайджан ще посрещне състезание от Формула 1 през 2016 г

  • формула 1-
  • състезание-
  • азербайджан

Ралито ще се проведе на градската писта в Баку

Азербайджан ще посрещне състезание от Формула 1 през 2016 г - 1
Снимка: БТА/AP

Азербайджан ще посрещне състезание от Формула 1 през 2016 г., съобщи Би Би Си.

Страната ще е домакин на Гран при на Европа, като състезанието ще се проведе на градската писта в Баку. Очакваше се страната да посрещне първото си състезание от надпреварата още през 2015 г., но според вече подписания официален договор това ще стане през 2016 г. По случая министъра на младежта и спорта в Айзербайджан Азад Рахимов Заяви:

„Много съм доволен да съобщя, че подписахме договор, който ще осигури на Азербайджан състезание от Формула 1 през 2016 г. Нашето местоположение като кръстопът между Източна Европа и Западна Азия е нова фронт за състезанията от Формула 1. Азербайджан е модерна европейска страна, която има репутация като център на спортните постижения. Сделката с Формула 1 е нова глава в нашия стремеж да привлечем най-атрактивните спортни събития у нас.“

Все още не е ясно дали състезанието в Баку ще измести някоя от другите надпревари в календара на Формула 1. Възможно е и от 2016 г. шампионата на сериите да бъде увеличен с още едно рали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА