Last news in Fakti

25 Юли, 2014 20:36 1 031 0

Дидие Дрогба официално се завърна в Челси

  • дидие дрогба-
  • нападател-
  • челси

Той ще играе за клуба през следващия един сезон

Дидие Дрогба официално се завърна в Челси - 1
Снимка: chelseafc.com

Дидие Дрогба вече официално отново е футболист на Челси, съобщи Би Би Си.

36-годишният нападател подписа договор за една година. Той преминава в клуба като свободен агент, след като договорът му с турския Галатасарай изтече през лятото и за него няма да бъде плащана трансферна сума.

Дрогба е жива легенда на Челси, като прекара в отбора периода между 2004 и 2012 г. За него той отбеляза 158 гола и бе основна фигура за спечелването на три титли на Англия и триумфа в Шампионската лига през 2012 г.  През същата година той напусна клуба, за да заиграе за китайския Шанхай Шенхуа. Шест месеца по-късно той се присъедини към турския Галатасарай.

През това лято мениджърът на Челси Жозе Моуриньо открито заяви, че е готов да върне Дрогба при „сините“ от Лондон. Той счита, че кодтдивуарецът ще може да помогне с опита си на младите нападатели в клуба, където играят още Фернандо Торес, Ромелу Лукаку и Диего Коща. След края на сезона Дрогба най - вероятно ще получи място в треньорския щаб на клуба. За трансфера си той заяви:

„Това беше много лесно решение. Не можеш да пренебрегна възможността да работя отново с Жозе. Гладът ми за успехи не се е променил и нямам търпение да помогна на тима. Въодушевен съм за тази нова глава от своята кариера.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА