Last news in Fakti

25 Юли, 2014 23:34 899 0

България отново загуби след гол в последната минута на Евро 2014

  • българия-
  • сърбия-
  • евро 2014

Сърбия победи родните национали с 1:0

Националният отбор на България загуби и третия си мач от европейското първенство за юноши в Унгария. Българските юноши загубиха от Сърбия с 1:0, като не успяха да се класират сред първите три отбора в своята група, с което загубиха и възможността да се класират за Световното първенство за младежи. За втори път след загубата от Украйна, българите загубиха, след като допуснаха гол в самия край на мача.

Мачът започна с изключително чисто положение за сърбите след груба грешка на българския вратар Любенов, което бе  пропуснато от Йович. Българите постепенно влязоха в мача, като в 19-та минута Гълъбов засече добро центриране от корнер, но я прати в аут. Сърбите отвърнаха с положение на Гачунович, чийто удар бе спасен от Любенов. Сърбите натикаха българите в тяхното наказателно поле. Най-чистото положение за тях дойде в края на полувремето, когато Йович се озова непокрит в наказателното поле, но шутът му бе отразен от Любенов.

Второто полувреме започна равностойно, като двата отбора се бориха основно в средата на терена. В 62-та минута България достигна до голова ситуация чрез Василев, чийто удар бе спасен от вратаря Райкович. Последва натиск на Сърбия, но при една контра атака за българите Минчев отправи опасен удар с глава, който мина на сантиметри от гредата. В 73-та минута  Гачинович излезе сам срещу Любенов, който успя да спаси ситуацията. В последните минути на мача и двата отбора се хвърлиха в атаки. Все пак печеливши от това излязоха сърбите. В 89-та минута дълъг пас от собственото наказателно поле изведе  Мандич сам срещу вратаря, като сръбският играч не сбърка и отбеляза за 1:0. В положението останаха сериозни съмнения за засада на сръбският играч. До края на мача не се случи нищо интересно и Сърбия взе победата.

С това България приключи участието си в европейското първенство без спечелена точка и отбелязан гол. Групата бе спечелена от отбора на Германия със 7 точки и Сърбия с 5 точки. На полуфиналите на турнира ще се срещнат Сърбия срещу Португалия и Германия срещу Австрия.

БЪЛГАРИЯ: Любенов, Петров, Гълъбов, Велков, Даскалов /46-Вутов/, Колев, Цонев, Десподов /79 Велковски/, Минчев, Дрянов, Василев

СЪРБИЯ: Райкович, Антонов, Здйелар, Стеванович, Бабич, Гачинович, Груич, Ристич /73 Дражич/, Пантич /59 Йокич/, Йованович, Йович /59 Мандич/.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА