Last news in Fakti

26 Юли, 2014 11:02 906 0

Волейболистките с драматична победа над Алжир

  • алжир-
  • волейболистки-
  • национален отбор-
  • гран при-
  • драматична победа

Иван Петков заяви, че отборът му е изиграл слаб мач, но ще се опита да коригира представянето си в следващите срещи

Волейболистките с драматична победа над Алжир - 1
Снимка: Volleyball.bg

Женският ни национален отбор по волейбол победи Алжир с 3:2 (25:15, 22:25, 25:18, 23:25, 19:17) в първия си мач от турнира Гран при, който се провежда в Мексико.

Отборът, воден от Иван Петков, беше много близо до загубата, но се съвзе в края и успя да стигне до победата.

В игра се появиха всички състезателки с изключение на Гергана Петрова. Най-много точки от нашите отбеляза Николова – 19, Димитрова постигна 16, a Колева завърши с 14 точки. В другата среща от групата Кения надигра домакините от Мексико с 3:1 гейма.

„След толкова много грешки от нашия отбор няма какво много да се говори, трябва да си направим изводи. Очаквахме да е трудно, но чак толкова – не. Отборът на Алжир ни даде пример как състезателките сe раздават на терена. Изиграхме слаб мач, има причина, но това са си наши неща и ще се стремим да изглеждаме различно в следващите срещи”, заяви след двубоя треньорът на тима Иван Петков, цитиран от Българската федерация по волейбол.

„Стартирахме много добре, но във втория гейм започнахме да грешим и загубихме ритъм. Отборът на Алжир се освободи от напрежението и започна да играе добре. Не подценяваме нито един съперник, основното за този резултат бе многото наши непредизвикани грешки. Добре стана, че се случи в този първи мач и все пак бихме, а това ще ни мотивира. В следващите срещи няма да е така”, заяви капитанът на тима Цветелина Николова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА