Last news in Fakti

26 Юли, 2014 12:36 644 0

ЦСКА ще търси прошка от феновете във „вечното” дерби

  • цска-
  • левски-
  • вечно дерби-
  • а група-
  • прошка

Победа над Левски ще позамаже малко срама от отпадането от Зимбру

ЦСКА ще търси прошка от феновете във „вечното” дерби - 1
Снимка: БТА

В четвъртък ЦСКА записа една от най-срамните страници в клубната си история. „Армейците” бяха елиминира още във втория предварителен кръг на Лига Европа от молдовския Зимбру и повториха кошмара от преди две години с отпадането от Мура.

Българският футбол отдавна е в колапс, а столичните грандове вече изостават дори от тимове, смятани за „джуджета” и лесно преодолими съперници на международната сцена.

Треньорът на „армейците” Стойчо Младенов се оправда с липсата на достатъчно време за сработка между новите играчи, както и заучената фраза „новите неща изискват време”. Истината е, че настоящото положение на „Армията” не е  никак розово, а наставникът на тима не иска да погледне истината в очите и да признае грешките си.

Ако в началото на века ЦСКА беше отпаднал от Мура или Зимбру, играчите щяха да бъдат линчувани. В последните години обаче подобни издънки станаха традиция. Въпреки това привържениците на „червените” са разочаровани и заслужават право на отговор.

Какъв по-подходящ момент, за да бъде изиграно поредното „вечно” дерби срещу Левски? Стойчо Младенов и компания бяха разкрити в Европа, но у дома могат да се реабилитират на феновете, побеждавайки „синия” съперник.

През миналия сезон ЦСКА го направи на няколко пъти, а една нова победа ще дойде в идеалния момент. Левски, от своя страна, ще трябва да покаже, че е готов през новия сезон за нещо повече от пето място в крайното класиране. Новият треньор Пепе Мурсия започна да налага своите виждания как трябва да изглежда отбора – дали обаче те ще се окажат печеливши в неделя, предстои да разберем.

„Имам огромно нетърпение да започне мачът, защото това е голямо предизвикателство. Става дума за два големи отбора. Имаме всички условия и предпоставки да влезем в мача с гаранция за успех”, заяви Мурсия преди важния сблъсък в неделя.

„Смятам, че това е един здрав и важен мач за всички, в който всички трябва да се раздадат. Дали това, което се случи с ЦСКА е повлияло – възможно е. Но ние искаме да се концентрираме върху това, което ние ще направим и това, което зависи от нас”, сподели още наставникът на Левски пред „Гонг”.

Рано е да се каже дали Левски е променил облика си в сравнение с миналия сезон. Двубоят срещу ЦСКА обаче може да даде поне частични отговори на въпроса имаме ли нов Левски или всичко ще продължи по старому.

ЦСКА, от своя страна, е с неясно бъдеще, но една победа над Левски ще даде криле на тима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА