Last news in Fakti

27 Юли, 2014 20:25 4 767 0

ЦСКА отново сломи Левски

  • левски-
  • цска-
  • дерби
ЦСКА отново сломи Левски - 1
Снимка: БТА/AP

Отборите на Левски и ЦСКА изиграха 136-ото Вечно дерби на "А" група помежду си. Срещата от втория кръг на българския шампионат се игра на стадион "Васил Левски" и съвсем заслужено бе спечелена от възпитаниците на Стойчо Младенов с категоричното 2:0.

ЦСКА започна летящо сезона с победа над Литекс в Ловеч, но само няколко дни по-късно последва и историческия срам срещу молдовския Зимбру в Лига Европа.

Левски пък имаше предимството да не е играл европейски мач през седмицата, като "сините" излизат на терена в първото Вечно дерби на испанския наставник Пепе Мурсия. Срещу ЦСКА Левски преследваше и първа победа за новия сезон, след като "сините" не успяха да победят Локомотив (Пд) в среща от първия кръг. Това обаче така и не стана.

Стойчо Младенов направи шест промени в стартовите 11 от отпадането от Зимбру в Кишинев. Колегата му Пепе Мурсия пък пусна двама пълни дебютанти Антонио Аниете и Стефано Кунчев.

Феновете на "червените" пък за първи път в историята си изоставиха своя Сектор "Г" в дербито, като се пренесоха в Сектор "А" в знак на протест към ръководството. Ултрасите изразиха крайно разочарование от отпадането на тима в сърцата си от Лига Европа и опънаха огромен транспарнат: Времето минава, повтарят се стари грешки. Кой е виновен – Стойчо или Томов ??? Търпението свършва!!!

Оправдавайки предварителните очаквания, положенията и пред двете врати бяха много малко през първите 45 минути, а отборите играха предпазлив и дефанзивен футбол и логично се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

Резултатът на националния стадион бе открит в самото начало на втората част, когато Антон Карачанаков изненада Стефано Кунчев при изпълнение на статично положение. Халфът на ЦСКА намери очертанията на вратата с прецизно изпълнение, а Стефано Кунчев не успя да се намеси добре, позволявайки на кълбото да влети в мрежата му - 1:0.

Само девет минути по-късно "сините" бяха пратени в тежък нокдаун, тъй като ЦСКА успя и да удвои своя аванс. Авторът на първото попадение Антон Карачанаков изработи по майсторски начин и второто, качвайки топката на главата на Серджио Буш. Румънският нападател засече с глава мекото центриране на Карачанаков и прониза Стефано Кунчев за 2:0.

В 63' обаче се стигна до крайно неприятен момент за "червените", които останаха с десет души на терена, а и без своя старши-треньор Стойчо Младенов. Реферът Георги Йорданов показа втори жълт картон на Маркиньос и го отстрани от игра, а секунди по-късно съдбата на бразилеца последва и Стойчо Младенов. Наставникът на ЦСКА реагира бурно на решението на Йорданов, което също му донесе изгонване.

Вече и с човек повече на терена, футболистите на Левски очаквано се хвърлиха в преследване на головете, но до нови такива така и не се стигна и резултатът се запази 2:0 и до края. Единственото, до което се стгна бе, че Седем минути преди края на срещата численото равенство на терена бе възстановено, защото Луис Педро също бе изгонен с втори жълт картон от Георги Йорданов. Холандецът влезе грубо в краката на Стивън Сънди, което и доведе до отстраняването му от игра.

По този начин ЦСКА за 5-ти път поред на ниво шампионат наказа Левски, а "сините" отново имаха проблеми да пронижат  "червената" врата. "Армейците" събират актив от 6 точки и са без допуснат гол след успехите над  Левски и Литекс. "Сините" от своя страна си останаха с едва 1т. и до сега определено показват, че не са достатъчно готови за атаката на Топ 3 в "А" група и през тази година.

Коментарите на победителите след дербито...

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров отговори на феновете, които по време на днешния мач опънаха транспапарант срещу Стойчо Младенов и Александър Томов.

"Какво е това нещо? Това не е никакъв въпрос, а пълна глупост. Преди една година ЦСКА го нямаше. Футболът е само една игра. Има победи, има и загуби.

Бразилия като падна 7:1 трябваше ли да закрият футбола в най-голямата футболна държава", ядосваше се босът на "червените".

Героят за "червените" в дербито Антон Карачаканов сподели мнението си след успеха на своите. Той вкара гол и асистира за другия.

"Този гол ми трябваше, имам да им връщам на Левски за това, което ми причиниха преди две години. Благодаря на публиката, треньора, спортно-техническото ръководство. Щом съм определен да бия фауловете, значи мога да бия. Не мога да опиша емоцията", коментира Карачанаков след срещата.

"Искам да благодаря, тази победа е за феновете, за провала в Зимбру, там бяхме по-добри, но отпаднахме. Нормално е да има напрежение през тази седмица, отпаднахме от по-слаб съперник в Лига Европа, ЦСКА ще стане шампион", завърши изказването си футболистът.

Помощник-треньорът на армейците Анатоли Нанков пък заяви, че е особено горд с футболистите след днешното им представяне.

"Свалям шапка на футболистите. Само ние си знаем през какви трудности преминаваме. Благодаря на феновете. Трябва да останем обединени, въпреки че отпаднахме от Зимбру. И нас ни боли. ЦСКА винаги ще се бори за първото място. Ние го искаме и ще направим всичко възможно да го постигнем", заяви асистентът на Стойчо Младенов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА