Last news in Fakti

28 Юли, 2014 21:52 1 144 0

Локомотив София отупа Литекс

  • локомотив софия-
  • литекс-
  • а група

Железничарите победиха с 2:0

Локомотив София отупа Литекс - 1
Снимка: БТА/AP

Локомотив София победи отбора на Литекс с 2:0, изпращайки тима от Ловеч на дъното в А група.

Мачът от последния кръг на А група донесе втора поредна загуба за футболистите на Красимир Балъков, които вече се намират на последното място в родния шампионат. Железничарите бяха по-добрият отбор през целия мач и заслужено записаха първия си успех в родното първенство.

Мачът започна с надмощие на столичани, като в 6-та минута Шехуди излезе сам срещу вратаря Баривейра, но прати топката покрай вратата. Три минути по-късно нападателят отне топката от отбраната на Литекс и с удара си нацели гредата. Ловчанлии отвърнаха с добро изпълнение от фаул на Ваюши, чийто удар бе спасен от Божидар Митрев. Резултатът бе открит от Шахуди, който в 24-та минута засече във вратата много добро центриране на Даниел Генов. Гостите се опитаха да изравнят с удари на Ваюши и Горанов, които бяха избити от вратаря на железничарите. В 40-та минута Митрев успя да спре Джордан, който нахлу сам срещу него.

Второто полувреме продължи с натиск на Локомотив.В 63-та минута Ливраменто бе близо до гола, но ударът му бе избит от Божиков. Играчите на Литекс се опитаха да натиснат своя противник, но бяха неспособни да стигнат до чисто положение за гол. За сметка на това в 79-та минута Генов засече една топка след центриране отдясно. Ударът се отби в ръката на противников играч, но той бързо направи добавка и отбеляза за 2:0. Литекс опита натиск до края, но не създаде опасно положени. Така и Локомотив София записа първата си победа в тазгодишното издание на А група.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА