29 Юли, 2014 13:28 1 184 0

Ван Гаал: Мойс ми остави един разбит отбор

  • манчестър юнайтед-
  • ван гаал-
  • мойс-
  • отбор-
  • трансфери

Холандецът недоволен от работата на предшественика си

Ван Гаал: Мойс ми остави един разбит отбор - 1
Снимка: БТА/АР
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че е наследил "разбит отбор" от предшественика си Дейвид Мойс.

"Дали щеше да ми бъде по-трудно, ако бях поел отбора след отказването на сър Алекс Фъргюсън? Не. Не съм съгласен", започна ван Гаал, цитиран от вестник "Телеграф".

"Аз трябваше да наследя сър Боби Робсън в Барселона, след като той спечели три трофея и това не беше проблем за мен. Когато е постигнат успех, това означава, че разполагаш с много добър отбор. А сега аз трябваше да наследя един разбит отбор, така си мисля."

"Ако погледнете състава, в него има качествени футболисти. Тук са Руни, ван Перси, Ернандес, Уелбек, Мата, Фелаини, Ерера. Има доста футболисти, които могат да играят на една и съща позиция. Много по-трудно е да успееш в трудна ситуация, отколкото ако наследиш отбор във фантастична ситуация. Изключително много уважавам сър Алекс, защото никой друг не е печелил толкова много титли."

"Аз съм спечелил много титли, но той е спечелил много отличия с един клуб и това е фантастично. Затова се гордея, когато правите сравнения между мен и него. Когато ме потърсиха от Манчестър Юнайтед не се съгласих веднага, защото имах и други оферти. Трябваше да помисля върху предложението. Но се съгласих, заради голямото предизвикателство. Бях в Аякс - най-добрият отбор в Холандия. Бях в Барселона - най-големият клуб в Испания. После бях и в Байерн, който е №1 в Германия. Затова трябваше да кажа "да" и на Манчестър Юнайтед - най-големият в Англия."

"Не считам, че с Жозе Моуриньо можем да участваме в някакви психологически игри. Той е мой приятел. Изпитвам респект към своите колеги и не мисля, че ще има напрежение между мен и друг мениджър."

"Аз не купувам футболисти само защото трябва да купя някой. Купувам играчи, които могат да направят отбора ни по-добър. Първо трябва да видя от какви играчи се нуждая на дадена позиция. това зависи и от системата, която ще практикуваме", добави ван Гаал.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА