Last news in Fakti

31 Юли, 2014 13:12 854 0

Пламен Константинов: У нас има ограничен избор на играчи за националния отбор

  • пламен константинов-
  • матей казийски-
  • българия

Според него България има потенциал за добро представяне на Световното първенство в Полша

Пламен Константинов:  У нас има ограничен избор на играчи за националния отбор - 1
Снимка: БТА/AP

Новият селекционер на волейболния национален отбор на България Пламен Константинов заяви, че страната ни разполага с ограничен брой играчи, които могат да се състезават на национално ниво.

В интервю пред БНТ Константинов изрази увереността си, че отборът му все пак разполага с потенциал, който може да бъде доразвит. Той заяви, че за да постигне успех в предстоящото Световно първенство в Полша, задължително ще трябва да надгражда над работата на предходните треньори на националния тим.

„Мисля, че отборът има потенциал и ако не вярвах в това, едва ли щях да поема работата по подготовката му и то точно в този момент. Имаме ограничен брой играчи, които са готови да играят за националния отбор. Хората не правят разлика между талантлив играч и такъв, който е готов да играе на топ ниво. За тази пропаст между талантливи и готови за националния отбор играчи е виновно ниското ниво на местното първенство. Спортът е изключително зависим от финансиране и реклами, а в България няма производство и няма какво да се рекламира. По-голямата част от спонсорите дават пари от любов към спорта.“

Константинов отново говори и за отказа на Матей Казийски да се завърне в националния отбор. Той продължи сравненията между него и Димитър Бербатов, който преди няколко години доброволно се отказа от националния отбор по футбол.

„С Матей Казийски сме приятели и бяхме 7-8 години съотборници в националния отбор. С него няма какво да делим. Това разбирателство не е между нас. С него не се разбрахме, защото имаме различен модел на мислене. Аз смятам, че промяната в българския волейбол ще дойде по един начин, а той по друг. Сравних ситуацията на Матей с тази на Бербатов, макар положението да не е съвсем еднакво. Според мен на Бербатов националният отбор му беше интересен само докато постигне някакъв рекорд. Той знаеше, че няма как да постигне някакви големи резултати с него. При Матей ситуацията не е точно такава. Той знае, че е част от национален отбор в топ 10 и определено искаше да играе за него. Просто си има причина да не го прави. Нашите големи звезди обаче трябва да разберат, че от тях голяма нужда имат не самият отбор, а младите състезатели."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА