31 Юли, 2014 17:28 737 0

Контузия мъчи Надал преди US Open

  • надал-
  • контузия-
  • ктика-
  • us open

Испанецът има проблем с дясната китка

Контузия мъчи Надал преди US Open - 1
Снимка: БТА/АР
Световният номер 2 Рафаел Надал (Испания) ще пропусне турнирите от сериите "Мастърс" в Торонто (Канада) и Синсинати (САЩ) поради контузия на китката на дясната ръка. Травмата поставя под съмнение участието му в Откритото първенство на САЩ, където той е шампион от миналата година. Надал играе с лява ръка, но използва и двете си ръце при изпълнение при бекхенд. Турнирът в Торонто започва в понеделник, а в Синсинати на 11-и август.

Те са част от подготовката на тенисистите за Откритото първенство на САЩ, което стартира на 25-и август.

Надал има 14 титли от турнирите от Големия Шлем и е само на три от водача в тази класация Роджър Федерер (Швейцария), който има 17 трофея. Испанецът за последно игра на 1-и юли, когато отпадна в четвъртия кръг на "Уимбълдън". 28-годишният Надал, който е получил травмата на тренировка във вторник, се нуждае от почивка между две и три седмици.

Той ще се смъкне в световната ранглиста на ATP, тъй като миналата година спечели и двата турнира "Мастърс".

"Изключително съм разочарован, че няма да мога да защитавам титлите си и да участвам в Торонто през този сезон, но очаквам с нетърпение да се завърна отново там след страхотните резултати, които постигнах", каза испанецът.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА