1 Август, 2014 12:00 1 027 0

Д-р Которо: Надал може и да пропусне US Open

  • надал-
  • контузия-
  • us open

Мъчи го контузия на дясната китка

Д-р Которо: Надал може и да пропусне US Open - 1
Снимка: БТА/АР

Само преди два дни стана ясно, че световният номер 2 Рафаел Надал ще пропусне "Мастърс" турнирите в Торонто и Синсинати заради контузия на дясната китка, която е получил по време на тренировка. Вчера пък испанският тенисист публикува снимка, на която ръката му е с шина, а под нея е написал, че това е заместителят на часовника му.

Тъй като в медиите няма категорична информация дали Надал ще защитава титлата си на Откритото първенство на САЩ, което започва на 25 август, испанският сайт cope.es се свърза с лекаря на Рафа.

Д-р Которо заяви, че подобна травма се среща често в тениса и трябва да се взимат предпазни мерки. Специалистът обаче не се нагърби с прогноза за това дали носителят на 14 титли от Големия шлем ще е готов за последния мейджър в Ню Йорк.

"Контузията е често срещана в тениса, но трябва да се проведе нужното лечение, за да се избегнат проблеми, каза лекарят на Надал. - Възстановителният процес продължава между 2 и 3 седмици. Ще видим каква е реакцията от процедурите и тогава ще преценим дали той да играе на US Open", допълни д-р Которо.

Тъй като Надал е шампион от Торонто и Синсинати през миналия сезон, както и от US Open, то заради травмата и отсъствието от корта той може да загуби общо 4000 точки, които има да защитава от 2013 година. Това със сигурност ще го отдалечи доста от желанието му да се върне на върха в световната ранглиста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА