Last news in Fakti

1 Август, 2014 14:00 603 0

ЕАА с проверка на трасето по кроскънтри в Боровец

  • кроскънтри-
  • боровец-
  • трасето
ЕАА с проверка на трасето по кроскънтри в Боровец - 1
Снимка: bgathletic.com

Вицепрезидентът на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА) Хосе-Луис де Карлос и техническият делегат Йос Ван Рой инспектираха подготовката на трасето за Европейското първенство по кроскънтри в Самоков, което ще се проведе на 14 декември 2014.

Двамата представители на европейската атлетика обиколиха трасето, което се намира в местността "Широка поляна" в курортен комплекс "Боровец", заедно с екип от местния организационен комитет.

Работата по трасето трябваше да започне в средата на април, но проливните дъждове през пролетта и началото на лятото не позволиха да се работи по него. В средата на юли трасето бе изравнено, а според представителите на ЕА в следващите месеци предстои много работа по затревяване на участъци от трасето и почистване на камъните, за да се достигнат европейските стандарти за това състезание.

Делегатите на ЕА дискутираха на работна среща с местния организационен комитет и всички други аспекти по организацията на събитието и се изготви план за действие за следващите 4 месеца до състезанието, което е насрочено за 14 декември тази година.

На 28 юли във Франкфурт пезидентът на БФЛА Добромир Карамаринов също се срещна с вицепрезидентът на ЕА Хосе-Луис Де Карлос, като отново основна тема на разговорите е било организацията на европейското първенство по кроскънтри.

Това състезание в едно от четирите най-важни събития от спортния календар на ЕА, като телевизионната публика достига над 8 милион зрители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА