19 Август, 2014 21:52 2 795 2

Стяуа победи Лудогорец с гол в края на мача

  • лудогорец-
  • стяуа-
  • шампионска лига-
  • плейоф

Защитата на Лудогорец се пропука в заключителните минути

Стяуа победи Лудогорец с гол в края на мача - 1
Снимка: БТА

Стяуа победи Лудогорец с 1:0 в първия плейофен двубой между двата тима за влизане в групите на Шампионската лига. Мачът се игра на стадион „Арена Национал” в Букурещ, а домакините стигнаха до успеха с гол в заключителните минути на редовното време.

През първите минути на срещата двата тима си размениха по едно опасно положение. В 4-ата минута Чипчиу от Стяуа стреля опасно от далечно разстояние, но топката мина на сантиметри от вратата на българите. Малко след това Марселиньо стреля с глава след изпълнение на ъглов удар, но вратарят на домакините Арлаускик спаси. Така се стигна до 34-ата минута на мача, в която главният съдия Феликс Брих от Германия отсъди спорна дузпа за нарушение на Веселин Минев срещу Санмартеан. Зад топката застана Чипчиу, но ударът му бе спасен от Владислав Стоянов. В добавеното време на първата част стражът на Лудогорец спаси удар отново на Чипчиу и за пореден път се превърна в герой за тима си.

В началото на второто полувреме разградчани можеха да открият резултата, но топката се отби в страничната греда след удар на Михаил Александров. В 51-ата минута Мисиджан центрира от фланга към Хамза, но след рикошет топката излезе в корнер. В следващите минути имаше атаки и пред двете врати, но гол не падна. Така се стигна до 88-ата минута на двубоя, в която защитата на Лудогорец се пропука. Домакините центрираха от дълбочина в пеналта, там топката бе свалена за Чипчиу, който остана на стрелкова позиция срещу Стоянов и с точен удар го преодоля.

Треньорът на българските шампиони Георги Дерменджиев заложи на следната единайсеторка: Стоянов, Кайсара, Моци, Терзиев, Минев, Златински, Дяков, Александров, Мисиджан, Марселиньо и Хамза.

Реваншът е на 27 август в София. Ако Лудогорец успее да отстрани Стяуа, ще стане едва вторият български тим след Левски, достигал до груповата фаза на Шампионската лига.

Вижте всички резултати от изиграните днес мачове в плейофната фаза на ШЛ:

Ред Бул Залцбург (Австрия) – Малмьо (Швеция) 2:1
Стяуа (Румъния) – Лудогорец (БЪЛГАРИЯ) 1:0
Бешикташ (Турция) – Арсенал (Англия) 0:0
Копенхаген (Дания) – Байер Леверкузен (Германия) 2:3
Наполи (Италия) – Атлетик Билбао (Испания) 1:1


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
    късметлийчета са Стяуа ама ще им дойде реда в София евала на Лудогорците
  • 2 Симеон Тасев

    0 1 Отговор