Last news in Fakti

20 Август, 2014 10:30 1 432 0

Бешикташ изпоти Арсенал, Наполи изпусна испанци

  • арсенал-
  • наполи-
  • шампионската лига

5 гола за едно полувреме паднаха в Копенхаген

Бешикташ изпоти Арсенал, Наполи изпусна испанци - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Във вторник вечер се изиграха първите плейофни двубои за влизане в групите на Шампионската лига. Ето и най-любопитното, което се случи в тях:

 

Най-интересно бе в Копенхаген, където едноименният местен тим и Байер (Леверкузен) си вкараха 5 гола, и то всичките през първото полувреме, след множество обрати в резултата.

Резултатът бе открит от Щефан Кислинг, който в петата минута засече с левия крак ниско центриране на Хакан Чалханоолу. Скоро обаче Матиас Йоргенсен изравни с глава след корнер. В 13-ата минута домакините стигнаха до пълен обрат, след като Даниел Амартей даде преднина на датчаните след разбъркване в наказателното поле и удар с глава.

В средата на първата част обаче Карим Белараби изравни отново, след като се озова на стрелкова позиция в наказателното поле. Малко преди почивката пък Сон Хюн-Мин направи 3:2 за Леверкузен, след като кореецът се озова сам срещу вратаря и вкара. Това се оказа и последният гол в мача и така Байер има аванс преди реванша на собствен терен.

 

Арсенал оцеля в Истанбул, където Бешикташ изнесе силен домакински мач пред традиционно пламенната турска публика.

"Артилеристите" могат да бъдат доволни от резултата, тъй като завършиха мача с десет души след червения картон на Аарън Рамзи. Освен това домакините имаха няколко чисти положения за гол, особено през първото полувреме, които можеха да изненадат неприятно англичаните. В края на мача все пак Арсенал можеше да стигне до успех, но удар на Алекс Окслейд-Чембърлейн пък срещна гредата.

 

Италианският Наполи пък бе спрян у дома от борбения Атлетик (Билбао), след като отборите завършиха ри 1:1 в Италия.

Гостите първи откриха резултата на "Сан Паоло" чрез Икер Муниаин в 41-ата минута, но Гонсало Игуаин изравни в 68-ата минута.

Само две минути по-късно домакините можеха да стигнат до пълен обрат, но Хосе Кайехон останал сам срещу вратаря не успя да отбележи. След това и Дрис Мертенс отправи бомбен удар в 83-ата минута, но Горка Ираисос виртуозно спаси. След това нов шанс имаше и пред Игуаин, който също не успя да преодоле стража на испанците, но до победен гол така и не стигна и  и тук интригата се запазва за реванша.
 

Ето и всички резултати от първите плейофни двубой за влизане в ШЛ:

Стяуа – Лудогорец 1:0

Бешикташ – Арсенал 0:0

Копенхаген – Байер Леверкузен 2:3

Наполи – Атлетик Билбао 1:1

Ред Бул Залцбург – Малмьо 2:1


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА