Last news in Fakti

21 Август, 2014 09:59 769 0

Ново злато за България на младежката олимпиада

  • ненчева-
  • златен медал-
  • младежка олимпиада-
  • спортна стрелба

Лидия Ненчева триумфира в спортната стрелба

Ново злато за България на младежката олимпиада - 1
Снимка: Български олимпийски комитет
Българката състезателка по спортна стрелба Лидия Ненчева спечели титлата на 10 метра въздушен пистолет за смесени отбори на младежката Олимпиада в китайския град Нанджин. Ненчева и узбекистанецът Владимир Свечников победиха на финала с 10:5 срещу Сю И Те (Сингапур) и Ахмед Мохамед (Египет).
 
Четвъртият от индивидуалната надпревара на 10 метра въздушен пистолет Александър Тодоров участва в надпреварата в дует с австралийката Елийз Даунинг. Двамата отпаднаха драматично на четвъртфиналите от И Те и Модамед с 9:10.
 
Ненчева донесе второ златно отличие за България от Игрите в Нанджин, след като преди два дни Божидар Андреев триумфира в категория до 96 кг в турнира по вдигане на тежести. Общо медалите са три, след като първият от младежката Олимпиада в Нианджин донесе сливналийката Бетина Темелкова в категория до 52 кг на джудото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА