Last news in Fakti

21 Август, 2014 19:45 635 1

Волейболистите ни загубиха от Франция в контрола

  • волейбол-
  • ботевград-
  • българия-
  • франция-
  • приятелска среща-
  • пламен константинов

Резерви в началния удар и посрещането на нашите волейболисти

Волейболистите ни загубиха от Франция в контрола - 1
Снимка: БТА

Франция победи българския национален отбор по волейбол с 3:1 (25:21, 25:22, 23:25, 25:22) в приятелска среща, играна в Ботевград.

Селекционерът Пламен Константинов заложи на следния стартов състав: Андрей Жеков и Цветан Соколов по диагонала, Тодор Алексиев и Николай Пенчев в посрещане и Теодор Тодоров и Виктор Йосифов в центъра. Либеро бе Теодор Салпаров.

„Лъвовете“ ни започнаха добре първия гейм и поведоха с 6:3, но допуснаха изравняване малко след това. В средата на частта „петлите“ дръпнаха с 18:16 след технично отиграване на Ървин Нгапет. До края французите не допуснаха изравняване и спечелиха с 25:21.

Втората част тръгна напълно равностойно до първото техническо прекъсване, което дойде при минимална преднина за Франция - 8:7 след грешка на националите ни. В средата на частта „петлите“ дръпнаха с 16:12, а в играта на българите куцаха началният удар и посрещането. Въпреки опитите на нашите да изравнят резултата, французите си взеха своето и поведоха с 2:0 гейма.

Третата част стартира равностойно, като двата тима си разменяха точка след точка. В края на гейма възпитаниците на Пламен Константинов все пак поведоха и успяха да го спечелят с 25:23. В следващия гейм французите отново поеха инициативата и спечелиха двубоя. Мачът пък бе прекъснат за 15 минути заради токов удар, който изгаси половината осветление в залата в началото на последния гейм.

Това бе предпоследна проверка за националите ни преди започващото на 30 август световно първенство по волейбол в Полша. Преди големия форум нашите ще играят контрола и с Бразилия.

„Целта на мачовете е да се изгладят детайлите. Не мисля, че трябва да товарим отбора с големи очаквания, защото те тежат страшно много.  Това създава едно напрежение, което може само да пречи, не да помага. Очаквам волейболистите да покажат, че тръгват напред. Сега е рано да се каже дали има промяна“, заяви пред БНТ бившият национал Евгени Иванов - Пушката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостът

    0 0 Отговор
    Абе има вид на п....л тоз Константинов ??? И да не е ... изражението му пак не е на добро !!!