Last news in Fakti

22 Август, 2014 10:09 1 564 0

Ясни са съперниците на Григор и Пиронкова на US Open

  • тенис-
  • димитров-
  • пиронкова-
  • харисън-
  • us open

Димитров срещу американец, Пиронкова ще премери сили с италианка

Ясни са съперниците на Григор и Пиронкова на US Open - 1
Снимка: БТА/АР
Първата ракета на българския тенис Григор Димитров ще започне участието си на US Open срещу представителя на домакините Райън Харисън.  Големият въпрос тук е, дали нашето момче ще успее да прекъсне кошмарната си серия на въпросния турнир и да запиша първата си победа на него. Срещата между Гришата и Харисън ще се играе в началото на следващата седмица, когато започва и надпреварата.
 
Двамата се срещнаха за първи път на тазгодишния Уимбълдън, като нашето момче достигна до трисетова победа след 7:6, 6:3, 6:2, а след това историята е ясна - Димитров достигна до първи 1/2-финал на турнир от "Шлема".
 
Във втория кръг българинът ще се изправи срещу Дуди Села от Израел или аржентинеца Карлос Берлок, ако успее да преодолее съпротивата на янкито. В третия кръг пък възможен противник на нашето момче ще бъде някой измежду намиращия се в брилянтна форма Давид Гофен, Франк Данчевич, квалификант или Жоао Соуса, който миналата година надви нашето момче на старта, на турнира.
 
Освен това на 1/4-финалите може да бъде наблюдаван мегасблъсък между българина и Роджър Федерер, ако двамата разбира се не отпаднат по-рано в турнира.

 

Цветана Пиронкова също изтегли приемлив жребий за старта на US Open. Пловдивчанката ще се изправи срещу световната номер 70 Карин Кнап от Италия в първия кръг на турнира. Двете имат само един изигран мач помежду им, като това се случи през далечната 2006 година на турнира в Щутгарт, когато пловдивчанката разби противничката си след 6:0, 6:1.
 
В случай, че елиминира противничката си, във втория кръг нашето момче ще има доста тежко препятствие. Тя може да се изправи в него срещу поставената под номер 9 в основната схема Йелена Янкович, която има мач на старта срещу сънародничката си Бояна Йовановски, но е абсолютна фаворитка за успеха в него.
 
Слоън Стивънс, Аника Бек, Вирджини Разано и Йохана Ларшон са вариантите пред българката за противнички в третия кръг, а в четвъртия е възможен мач срещу германката Анджелик Кербер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА