Last news in Fakti

22 Август, 2014 18:12 1 180 0

Откриха 12-ия международен турнир по тенис на маса в Ардино

  • ардино-
  • тенис на маса-
  • ресми мурад-
  • юноши и девойки-
  • джофи

В турнира участват над 80 тенисисти от 3 държави – Турция, Гърция и България

Кметът на община Ардино Ресми Мурад откри днес официално дванадесетия Международен турнир по тенис на маса за юноши и девойки в памет на незабравимия състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи. Той приветства с добре дошли малките тенисисти от страната и чужбина и пожела успешни турнирни битки на състезателите.

Гости на спортното събитие бяха председателят на УС на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ) Стефан Китов, почетният гражданин на Ардино и основоположник на тениса в Ардино Решат Айдън, почетният гражданин на Момчилград и известен треньор Хасан Ходжа. Тук бяха още много съотборници и съратници на Джофи - майсторът на спорта и носител на много титли от престижни състезания Джеват Хасанов – Джоси, Илхан Севинч, Наджи Коч, Рейхан Сезер – Капитана и др.

„Днес с удовлетворение можем да отбележим, че Ардинският спортен форум последователно и неотстъпно отстоява и олицетворява общочовешкия идеал за хармония, красота и хуманизъм. Зарежда обичта към спорта, мери пулса на спортното майсторство, дарява сила, дух и стимул на поколения талантливи млади участници от България и от съседните ни приятелски страни”, заяви кметът Ресми Мурад. Той изказа сърдечна благодарност на спортната легенда Решат Айдън, който е и почетен председател на настоящия турнир, треньор, възпитател, откривател и вдъхновител на плеяда от тенис-звезди.

„Ние всички се обръщахме към Дургут с Джофи. Помним го като състезател на високо спортно ниво, като треньор със значими успехи”, заяви председателят на УС на БФТМСтефан Китов. От името на БФТМ той поднесе скромни подаръци на кмета Ресми Мурад и президента на СКТМ „Юнак 2005” инж. Азис Мурад с пожеланието турнирът да се превърне в ежегоден.

Спортната легенда Решат Айдън заяви, че сърцето му винаги бие за Ардино. „Тук са моите приятели, близки и роднини. Тук са живи спомените ми за моите възпитаници, за прекрасните талантливи момичета и момчета. Ние доказахме, че по върховете има място и за малките хора, и за малките градчета като Ардино”, каза Айдън.

От името на Министерството на младежта и спорта председателят на УС на БФТМ Стефан Китов и кметът Ресми Мурад връчиха почетен плакет на Решат Айдън за приноса му за развитието на тениса на маса у нас.

В турнира участват над 80 тенисисти от 3 държави – Турция, Гърция и България. Главен съдия е дългогодишната национална състезателка Йорданка Колева. Състезанието ще продължи до неделя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА