Last news in Fakti

28 Август, 2014 02:30 1 989 1

Ударен старт за Гришо на US Open

  • григор димитров-
  • успех-
  • us open

Българинът не даде нито шанс, нито сет на противника си

Ударен старт за Гришо на US Open - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна по отличен начин участието си на US Open. Родният талант се разправи в три сета с представителя на домакините Райън Харисън в първия кръг от надпреварата.

В отделните части Гришо се наложи над опонента си с 6:2, 7:6 (4), 6:2 и уверено продължава към следващата фаза на турнира.

Следващият съперник на поставения под номер 7 в схемата Димитров ще бъде излъчен от двубоя между Карлос Берлок от Аржентина и Дуди Села от Израел.

С класирането си във втория кръг, българската звезда си осигури и 45 точки за ранглистата на АТП и 60 420 щатски долара от наградния фонд.

Нещо повече. Успехът на хасковлията е исторически, защото никога до момента роден тенисист не беше постигал победа в основната схема на турнира в Ню Йорк. Самият Григор имаше три отпадания в първи кръг, но днес беше безапелационен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    Човека си играй тенис, получава си парите, какво толкова го превъзнасят? Ако беше футболист, сега нямяше да е в България. Не че той милее кой знае колко за нас. Просто този спорт е индивидуален.