Last news in Fakti

28 Август, 2014 11:41 945 0

Калин Каменов откри „Третите летни университетски игри“

  • калин каменов-
  • трети летни университетски игри-
  • министерство на младежта и спорта

По време на игрите ще се проведат състезания по седем вида спорт

Калин Каменов откри „Третите летни университетски игри“ - 1
Снимка: ММС

Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов даде началото на „Третите летни университетски игри“. Събитието ще се проведе от 27 до 1 септември в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“. Асоциацията за университетски спорт „Академик“ организира традиционно и тази година спортното мероприятие, в което ще вземат участие над 400 студенти от 16 висши училища в България.

„Скъпи студенти, искам да Ви поздравя за вашето участие и да Ви пожелая в бъдеще „Летните университетски игри“ да се превърнат в международен спортен форум. Имам огромно желание да се включа в състезанията заедно с Вас. Успех на всички участници,“ каза зам.-министър Каменов, цитиран от пресцентъра на спортното министерство.

По време на игрите ще се проведат състезания по седем вида спорт – плажен футбол, плажен волейбол, баскетбол 3х3, плажен тенис, плуване на 50 м. в басейн, тенис на маса и плажна щафета. Ще бъдат раздадени общо 36 комплекта с медали и ще бъде определен комплексен шампион на игрите.

По-късно зам.-министър Каменов участва в официалната церемония по закриването на 12-ото издание на „Летен университет 2014“. Той призова всички млади хора да останат задружни, както са били по време на съревнованията.

„Искам да покажете на всички възрастни хора и политици какво значи думата „заедно”. Вие го знаете,“ обърна се зам.-министър Каменов към участниците. Той получи и почетен плакет от председателя на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) Ангел Георгиев.

„Летен университет 2014“ се проведе от 22 до 28 август в к.к. Албена и бе организирано за 12-а поредна година от НПСС. Целта му е да се създадат условия за изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Тази година във форума взеха участие повече от 400 студенти от всички висши училища в България, в това число спортни клубове и делегации, студентски организации и индивидуални представители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА