Last news in Fakti

29 Август, 2014 15:47 1 110 1

Шаби Алонсо: Благодаря за всичко на Реал, взех най-трудното решение в живота си

  • шаби алонсо-
  • байерн мюнхен-
  • реал мадрид

Той премина в Байерн Мюнхен

Шаби Алонсо: Благодаря за всичко на Реал, взех най-трудното решение в живота си - 1
Снимка: БТА/AP

Шаби Алонсо официализира своя трансфер от Реал Мадрид в Байерн Мюнхен, съобщи Дейли Мейл.

Стойността на сделката е 5 млн. паунда, като договорът на 32-годишният испанец е за две години. За много от феновете на Реал този трансфер бе истински шок, но е явно, че Алонсо трудно ще намира титулярно място в „белия балет“ след привличането на Тони Кроос. Все пак халфът е една от емблемите на клуба, след като прекара в него 5 години. Той пристигна от Ливърпул през 2009 г. след трансфер на стойност от 30 млн. евро.

Хосеп Гуардиола е настоял за привличането на испанеца, тъй като има сериозни притеснения в своята халфова линия. Преди месец от Байерн се разделиха с Тони Кроос, а сега от контузии страдат Швайнщайгер,  Мартинес и Алкантара. По-рано днес Алонсо даде много емоционална пресконференция, чрез която се сбогува с феновете на Реал Мадрид.

„Вече не съм част от клуба, но винаги ще съм в семейството на мадритистите. Никой в клуба не искаше да си тръгна. Решението беше мое и бе най-трудното през живота ми. Трябва да знаеш кога да кажеш сбогом. Просто дойде моментът да си тръгна. Нуждая се от нов стимул, за да бъда отново на своя максимум.  Байерн е голям клуб, имащ същите цели, като Реал. Ще науча много от Гуардиола.  Не се притеснявах от привличането на Кроос, мисля че можехме да играем добре заедно.

Искам да благодаря и на тримата треньори, с които работих в Реал Мадрид. С Пелегрини, Моуриньо и Анчелоти израснах много.  Благодаря на президента Хосе Луис Санчес за всичко, което направи за мен. Благодаря на моите съотборници. Благодарение на тях това място стана моят дом още от първия ден. Благодаря им, че с тях спечелих толкова много.“
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи с косата

    0 0 Отговор
    Едва ли е най трудното в живота ти пич! Тепърва те чакат трудни решения , особено като ти дойде края на земния път!