Last news in Fakti

29 Август, 2014 22:24 1 491 1

Валери Божинов изтръгна победата за Левски

  • левски-
  • валери божниов-
  • черно море

Сините победиха с гол в последната секунда

Валери Божинов изтръгна победата за Левски - 1
Снимка: Levski.bg

Левски победи отбора на Черно Море с 1:0 в мач от седмия кръг на А група..

Двата отбора изиграха сравнително скучен мач, в който Левски атакуваш повече, отново несъумявайки да осребри положенията си, заради нападателната немощ в тима. Срещата на стадион „Георги Аспарухов“ се игра пред празни трибуни, защото „сините“ бяха наказани, заради непристойното поведение на тяхната публика по време на мача с Берое.
Мачът започна с натиск на Левски, като в 7-та минута  Владимир Гаджев отправи силен удар от границите на наказателното поле, минал над напречната греда на Черно Море. Малко по-късно моряците отвърнаха, след като Живко Петков изведе Симеон Райков зад „синята“ защита, но ударът на нападателят мина високо над вратата на Наумовски. В 9-та минута Гаджев изведе по страхотен начин Луис Педро, който не можа да отбележи гол с глава на около два метра пред вратата. В последствие футболистите от Варна започнаха много добре да затварят пространствата към вратата си, като не допускаха по-сериозни положения. В 39-та минута Райков отправи силен шут към вратата на Левски, който Наумовски спаси, но изпусна топката, която се разходи по гол линията. Все пак вратарят успя на време да поправи грешката си, предотвратявайки гол. В края на полувремето Георги Божилов отправи страхотен удар в ъгъла на вратата, но Наумовски се разтегна и изби.

Второто полувреме започна с добра контра-атака на Левски, при която Педро се откъсна пред защитата, но изпрати топката в ръцете на вратаря Георги Китанов. В 80-та минута отново Педро пресече грешен пас в защитата на Черно море, но изстрелът бе избит от бранителя Кирил Котев.  Малко по-късно Валери Божинов изпълни прекрасен фаул от около 25 метра, но ударът му срещна лявата греда. В четвъртата минута на даденото от съдията продължение, Педро се откъсна сам зад защитата на „моряците“, като в последния момент Живко Атанасов го дръпна с ръка и той се свлече в  наказателното поле. Съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа и показа червен картон на Атанасов. Дузпата бе реализирана от Валери Божинов, който донесе успеха за Левски.

С тази победа „сините“ събраха актив от 10 точки в първенството и временно заемат шестото място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Autohouse Randm

    1 0 Отговор
    Levskar sam no duspata beshe podarak