29 Август, 2014 22:47 1 008 0

Григор Димитров с безкомпромисна победа на US Open

  • григор димитров-
  • us open-
  • дуди села

Българинът разгроми Дуди Села с 3:0

Григор Димитров с безкомпромисна победа на US Open - 1
Снимка: БТА/AP

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на “US Open“, след разгромяваща победа над Дуди Села от Израел.

Григор спечели мача с 3:0 сета, съответно 6:1, 6:2, 6:2, позволявайки на противника си да вземе само пет гейма в трите сета. Срещата продължи час и половина, под пълната диктовка на българина.

Първият сет започна с тотална доминация на Димитров, който направи пробив в още втория гейм, който затвърди в третия и поведе с 3:0. В четвъртият гейм Григор отново бе безкомпромисен, правейки втори пробив и повеждайки с 4:0. Села бе много близо до връщане на пробива в следващия гейм, повеждайки с 0:40. Григор обаче успя да се съвземе и изравни до 40:40, впоследствие измъквайки гейма за 5:0. Села взе следващото си подаване, но Димитров спечели безпроблемно следващия гейм, печелейки мача с 6:1.

Григор започна втория сет със светкавичен пробив и поведе с 1:0. Села обаче се надигна и  върна пробива за 1:1. Димитров не се разколеба и веднага взе пробив в следващия си гейм, който затвърди за 3:1. Неговият противник взе следващото си подаване за 3:2, но последва прекрасна серия за българина. Той взе своя сервиз, направи още един пробив и затвърждавайки го за победа в сета с 6:2.

Третият сет започна с пробив на Григор и неговото затвърждаване за 2:0. Села взе един гейм за 2:1, но българинът направи нова серия от спечелени геймове. Той взе подаването си, след което направи пробив за 4:1.  Последва размяна на победи при подаванията за двамата играчи, стигайки се до 5:2. Димитров бе безкомпромисен в последния гейм, печлейки сета с 6:2, а с това взимайки и мача с 3:0.

В третия кръг Димитров ще играе с победителя от двубоя между Давид Гофен (Белгия) и №32 в схемата Жоао Соуса (Порутгалия).
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА