Last news in Fakti

30 Август, 2014 17:47 1 087 0

Левски има дългове от 30 млн. лева

  • левски-
  • дългове-
  • синя българия

Това разкри тръстът

Левски има дългове от 30 млн. лева - 1
Снимка: БТА


На свое събрание тръстът „Синя България“ разкри, че отборът на Левски е натрупал задължения от 30 млн. лева.

Голяма част от тези задължения обаче ще бъдат капитализирани, тъй като са към собственика на клуба Тодор Батков. Реално по този начин те ще отпаднат, а капиталът на клуба ще бъде увеличен. Според разкритията на феновете, Левски плаща по 230 000 лева месечно за заплати, таванът на които е 10 000 евро. В момента обаче има забавяне на тяхното изплащане, а месечните приходи на клуба възлизат на около 220 000 лева. Това ще рече, че има сериозна дупка в бюджета, която би трябвало да се покрива от собственика на клуба.

От Левски са декларирали, че очакват сделката за спонсорство с „Газпром“ скоро да бъде осъществена, но от тръста се съмняват това да стане. На този етап притеснителните задължения на Левски възлизат на 9.5 млн. лева, като голяма част от тях са натрупани за строежа на новия сектор А на стадион „Георги Аспарухов“. С фирмите, които изграждат съоръжението е сключено споразумение да си приберат задълженията от приходите на сектора през първите години на неговата експлоатация.

Задълженията към държавата възлизат на 3.3 млн. лева, дължими за данъци и осигуровки. На този етап обаче те няма да създават проблеми на клуба, тъй като са разсрочени. От „Синя България“ смятат, че клубът може да спести доста пари, ако започне да налага свои юноши и спре да разчита на анонимни чужденци. Ключово перо за бъдещето на клуба ще е построяването на нов хубав стадион и участие в европейските клубни турнири.

Рецептата в дългосрочен план е хубав стадион и солиден спонсор. Проучванията на феновете показват, че бюджетът на Левски не може да бъде съкращаван повече. В момента според техни сметки „сините“ имат бюджет приблизителен на този, с който разполагат клубове като Берое Стара Загора и Черно море Варна. Клубът е далеч зад водещите тимове по този показател.

В Левски работят 192 души и според „Синя България“ е удачно да се оптимизира персоналът. На събранието не присъстваха собственикът на Левски Тодор Батков и финансовият директор Константин Баждеков, въпреки че и двамата са част от тръста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА