Last news in Fakti

30 Август, 2014 20:40 857 0

Победи за Ботев Пловдив и Локомотив София

  • ботев пловдив-
  • локомотив софия-
  • а група

Ботев оглави временно класирането на А група

Победи за Ботев Пловдив и Локомотив София - 1
Снимка: БТА

Отборът на Ботев Пловдив успя да победи в Хасково с 1:2  в мач от 7-ия кръг на А група.

С успеха си пловдивчани временно оглавиха класирането в родния шампионат, след като събраха актив от 14 точки. Хасково пък се заковаха на дъното на таблицата.

Ботев наложи доминация през първите минути в мача на стадион „Хасково“. В 23-та минута удар с глава на Лъчезар Балтанов мина покрай вратата на домакините.  Впоследствие Чучунков отправи опасен удар, който излезе в аут. Играчите на Хасково пък имаха претенции за дузпа след игра с ръка на Пламен Николов. Съдията Мартин Александров реши, че няма основание за такава.

Ботев продължиха с атаките си и през второто полувреме, като в 50-та минута Божидар Васев намери Иван Цветков сам в наказателното поле, за който не бе проблем да открие за 0:1. 8 минути по-късно Цветков намери по прекрасен начин Лъчезар Балтанов, който отбеляза за 0:2. Футболистите на Хасково отвърнаха като попарени и в 60-та минута Емил Ангелов вкара за 1:2 след шут от близо. Футболистите на Ботев продължиха да атакуват до края на срещата, но с пропуски се отличиха Иван Цветков и Мариан Огнянов. В крайна сметка „канарчетата“ взеха нова победа в А група след 1:2.

По същото време тимът на Локомотив София извоюва своята първа победа като гост в новия сезон на А група след триумф над Марек Дупница с 0:1.

Голът за софийските железничари падна в 12-та минута, когато след центриране от фаул Марко Ранджелович отбеляза с глава за 0:1. В 78-та минута столичани останаха с човек по малко, след като Камен Хаджиев бе изгонен за втори жълт картон. Това обаче не разколеба гостите, които прдължиха да играят по-атакуващо, като Владимир Романов изпусна сам срещу вратаря, а Румен Трифонов можеше да отбележи в края на мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА