Last news in Fakti

30 Август, 2014 21:47 998 1

Челси разби Евертън с 3:6 в мача на годината

  • челси-
  • евертън-
  • спектакъл

Двата отбора направиха невиждан голов спектакъл

Челси разби Евертън с 3:6 в мача на годината - 1
Снимка: БТА/AP

Челси победи Еверътн с 3:6 в един от най-атрактивните мачове, които феновете на футбола са наблюдавали през тази година.

Двата отбора показаха изключително атакуващ футбол и въпреки, че допуснаха цели 6 гола в своята врата, „карамелите“ стояха изключително стабилно на своя „Гудисън парк“.

Срещата започна по невероятен начин за Челси. Диего Коща даде преднина за „сините“ от Лондон още в 36-та секунда. Футболистите на Евертън все още не се бяха осъзнали, когато в 3-та минута Иванович вкара за 0:2 след прекрасна комбинация с Рамиреш. Евертън имаше прекрасен шанс да върне един гол. След изпълнение на корнер Ромелу Лукаку прати с глава топката в напречната греда, след което Дистен я довкара в мрежата. Голът обаче не беше зачетен, заради засада. Все пак точно в края на полувремето Кевин Миралас се възползва от прекрасно центриране на Шеймъс Коулмън и отбеляза с глава за 1:2.

През второто полувреме футболистите на Челси се прибраха в своето наказателно поле и се опитаха да забавят темпото в мача. Все пак в 66-та Минута Еден Азар направи прекрасен рейд по лявото крило, завършил с удар, който се отклони в мрежата на Евертън след рикошет от крака на Шеймъс Коуман. „Карамелите“ обаче въобще не се трогнаха и отвърнаха на удара още в следващата минута, когато Стивън Нейсмит бе изведен по крилото и преодоля Куртоа за 2:3. Домакините се опитаха да стигнат до обрат, но в 74-та минута Неманя Матич изстреля истински снаряд, увеличавайки преднината на „лондончани“ до 2:4. Футболистите на Евертън обаче отново показаха невероятна воля и след центриране от фаул, бившият футболист на Челси Самуел Ето’о отбеляза с глава за 3:4. Това обаче сякаш разгневи футболистите от Лондон още повече и Рамиреш отбеляза за 3:5, след като бе изведен зад защитата по прекрасен начин от Матич. „Карамелите“ не се предадоха и Миралас отправи бомбен шут, който Куртоа с мъка изби в гредата.  Диего Коща постави точка на този триумф на футболната игра, възползвайки се от извеждащо подаване на Оби Микел, развинтвайки Дистен и вратаря Хауард, и вкарвайки за крайното 3:6.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 maikel 260

    0 0 Отговор
    naistina goliam ma4 be6e...