Last news in Fakti

31 Август, 2014 09:02 633 0

Рома започна сезона с трудна победа

  • рома-
  • фиорентина-
  • морган де санктис-
  • серия а

Рома отговори на шампиона Ювентус, който по-рано победи Киево като гост

Рома започна сезона с трудна победа - 1
Снимка: БТА/ AP

Рома започна сезона в италианската Серия „А” с трудна победа на своя „Олимпико”. В среща от първия кръг „вълците” надвиха Фиорентина с 2:0, но можеха и да загубят, ако не беше страхотния Морган Де Санктис под рамката на вратата.

„Джалоросите” поведоха в резултата в 28-ата минута, в която се разписа Раджа Наинголан. През второто полувреме обаче гостите от Флоренция наложиха натиск и на няколко пъти застрашиха сериозно вратата на домакините.

В 61-ата минута влезлият като резерва Йосип Иличич стреля опасно от пряк свободен удар, но топката срещна горната греда след намесата на стража на Рома. Секунди по-късно Коума Бабакар получи прекрасна възможност да изравни, но от няколко метра не успя да преодолее Де Санктис, който се хвърли и спаси кълбото.

Така се стигна до добавеното време на мача, в което Жервиньо получи подаване от Наинголан и уби интригата с втори гол във вратата на „виолетовите”. За Фиорентина цял мач изигра германецът Марио Гомес, който през миналия сезон лекуваше дълго време контузия.

Вчера шампионът Ювентус също започна с победа. „Бианконерите” се справиха с Киево на „Марк’Антонио Бентегоди” с 1:0. Днес ще се изиграят останалите двубои от първия кръг, най-интересни от които са сблъсъците между Милан и Лацио на „Сан Сиро” и Торино – Интер в подножието на Алпите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА