Last news in Fakti

1 Септември, 2014 10:29 669 0

Топалов с нова победа в Сейнт Луис

  • топалов-
  • шахмат-
  • лашие-лаграв

Българският гросмайстор отказа французин на 41-вия ход

Топалов с нова победа в Сейнт Луис - 1
Снимка: БТА
Българският гросмайстор Веселин Топалов постигна втора победа на силния международен турнир по шахмат в Сейнт Луис (САЩ) с награден фонд 315 хиляди долара. Топалов надделя с белите фигури на 41-ия ход над французина Максим Лашие-Лаграв в партия от петия кръг на надпреварата. С успеха българинът се изкачи на второ място във временното класиране с 2.5 точки.

Лидерът Фабиано Каруана от Италия се наложи с черните над представителя на домакините Хикару Накамура и единствен продължава с пълен актив от 5.0 точки.

В шестия кръг Топалов ще играе с черните срещу Каруана. Турнирът е най-силният, който се е провеждал в САЩ в историята със средно ЕЛО на шахматистите от 2802. Шестимата участници ще играят по системата всеки срещу всеки в 10 кръга, а новият първенец ще бъде определен на 7 септември.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА